Belföld

Azonnali: nem elég Brüsszelnek a kormány négy engedménye, a közoktatásban is változásokat akar

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 10:04

Pedagógus béremelést, az iskolákban pedig deszegregációs lépéseket vár az Európai Bizottság Orbánéktól az uniós forrásokért cserébe.

Mint arról beszámoltunk, a múlt heti kormányinfón elhangzott, hogy négy ponton is enged a kormány Brüsszelnek. Az Európai Bizottság a helyreállítási alapról szóló tárgyalások során  nyilvánvalóvá tette, mely területeken vár előrelépést a megegyezés érdekében. 

Az Azonnali azonban úgy értesült, hogy  a legutóbbi kormányinfón bejelentett négy engedményt már hónapokkal ezelőtt titokban vállalta a kormány.

Ezek mellett jelentős pedagógus béremelést, az általános iskolákban pedig deszegregációs lépéseket vár az Európai Bizottság az Orbán-kormánytól, hogy megállapodhassanak az uniós forrásokról.

Emlékeztetnek rá: Magyarország utolsóként nem tudott még megállapodni Brüsszellel az uniós helyreállítási alapról (RFF), és az utolsók között vagyunk 2021-2027-es uniós költségvetési ciklus (MFF) pénzeit illetően is. Mindkét esetben december 31. a határidő. Ha addig nem sikerül aláírni a megállapodást, az RFF-et teljesen elbukhatjuk. 

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

#Belföld#orbán viktor#közoktatás#eu#brüsszel

Címlapról ajánljuk