Belföld

2023-ban 150 új busz áll forgalomba Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 8. 14:00

75 szóló és 75 csuklós autóbuszt vásárol a BKK, a klimatizált, alacsonypadlós MAN Lion's City buszok jövő májustól járnak majd.

Százötven új autóbuszból álló flotta áll forgalomba jövőre a fővárosban: 2023 májusától 75 szóló és 75 csuklós, klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű szolgálja az utasok kényelmét, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

A 150 új autóbusz a lejáró járatüzemeltetési szolgáltatási szerződések megújításával, közbeszerzés útján kerül Budapestre. Az új járművek üzemeltetésére az ArrivaBus Kft. tette a nyertes ajánlatot, a személyszállítással foglalkozó vállalat július 8-án írta alá a megrendelésről szóló szerződést a BKK-val.

A szerződés szerint 75 szóló MAN Lion's City 12C és 75 csuklós MAN Lion's City 18C típusú busz érkezik majd a fővárosba.

A klimatizált, alacsonypadlós, Euro 6e dízel besorolású buszok több ütemben kezdik meg a szolgáltatást. Az új buszok elsősorban az észak-budai és észak-pesti, valamint a kelet-pesti kerületekben – így a III., a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben – továbbá a 100E repülőtéri járaton közlekednek majd.

A járművek kihajtható rámpával és nagyméretű utastájékoztató monitorokkal rendelkeznek, valamint az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszerrel vannak felszerelve.

Nyitókép: MAN Lion's City 18 – Fotó: MAN

#Belföld#budapest#bkk#autóbusz#tömegközlekedés

Címlapról ajánljuk