Belföld

Lemondott Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 12:57

Jószai Attila több „vállalhatatlan” körülménnyel indokolta döntését.

A mai napon írásban benyújtom lemondásomat alpolgármesteri megbízatásomról, számolt be hétfői közleményében Jószai Attila, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Szigetszentmiklós alpolgármestere. 

Döntésemet azzal a szándékkal hoztam meg, hogy kifejezzem teljes elhatárolódásomat Nagy János polgármester tevékenységétől mind erkölcsileg, mind pedig az ellenzéki Összefogás politikusaként

– tette hozzá. Szigetszentmiklós 2019-ben megválasztott polgármestere, Nagy János mögé a választáson az összes ellenzéki párt beállt, így váltották le a kormánypárti polgármestert. 

Jószai több „vállalhatatlan” körülményről ír, például a közös választási programmal ellentétes döntésekről és olyan cégek előnyhöz juttatásáról, melyek vezetői a polgármesterrel személyes kapcsolatot tartanak fenn. Nehezményezi a  szigorú beszerzési szabályzat elutasítását és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztását is.

„Házastársam, a politikába civil jelöltként érkező Jószai Teodóra 2021. január 12-én jelentette be indulási szándékát, a DK és a Momentum támogatását tudva maga mögött. Nagy János egy héttel később, január 19-én a rendkívüli jogrend adta lehetőségével élve, egyszemélyi döntéssel, jogszerűtlenül menesztett alpolgármesteri tisztségemből, azzal a szándékkal, hogy az előválasztási versengésben ilyen módon jusson tisztességtelen előnyhöz Jószai Teodórával szemben” – áll a közleményben, amelyben arra is kitér, hogy menesztése  jogszerűtlenségét azóta a Pest Megyei Kormányhivatal elismerte, a képviselő-testület pedig visszahelyezte pozíciójába és elmaradt díjazásának rendezését is megszavazta. „A díjazásomat a polgármester azóta is visszatartja, mely ügyben peres eljárást indítottam” – tette hozzá.

Jószai arról is ír, hogy az országgyűlési választási kampányban, előválasztási veresége után Nagy János visszautasította az Egységben Magyarországért közös jelöltjének támogatását, miközben a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjének médiafelületet biztosított a városi újságban. Nagy János pozíciójában hagyta azt az alpolgármestert, akitől az őt a 2019-es önkormányzati választásokon támogató LMP elhatárolódott és akit nyilvánosan szólított fel lemondásra azért, mert a kampányban nyíltan a Fidesz jelöltjét támogatta és a közös ellenzéki jelöltet rágalmazta, tette hozzá.

Nyitókép: Szigetszentmiklós város hivatalos oldala / Facebook

#Belföld#dk#szigetszentmiklós#polgármester#lemondás#jószai attila

Címlapról ajánljuk