Belföld

Magukra hagyott utasok, akadozó vízellátás, boldog sztáranyukák – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. július 2. 11:48

Rosszul járhat, aki most utazna: már a repülőtéren meggyűlhet a baja a törölt járatokkal, de az árak is az egekben vannak, a Balatonnál is akad olyan szállás, ahol egymillió forintnál többe is kerülhet egy egyhetes nyaralás. Az üzemanyaghiány miatt is aggódhatunk, a Budapest agglomerációjában élők meg az akadozó vízellátás miatt foghatják a fejüket a hőségben. Felüdülést jelentettek viszont a babázásról nyilatkozó sztáranyukák és az amerikai tehetségkutatóban hódító Meredith kutya trükkjei.

Tíz Pest megyei település küzd vízhiánnyal – számolt be szerdán az RTL Híradó. Solymáron napközben átmenetileg a lajtoskocsiból is elfogyott a víz, a helyiek azt mondták, sosem fordult még elő, hogy ennyi ideig akadozzon a település vízellátása. A lakosságnak azt ígérték, hogy péntek reggelre lesz víz, de ez nem így lett, és Solymár fideszes országgyűlési képviselője szerint egyelőre csak ideiglenes megoldás van a problémára.


Csütörtökön a Fókusz riportjában megmutattuk, hogyan néz ki így a helyiek élete az év legmelegebb napjaiban, és mit tudnak tenni a helyzet elviselhetőbbé tételére.


Újabb törölt járatok nehezítették meg az utazók életét, ráadásul mindannyian arra panaszkodtak, hogy magukra hagyta őket a légitársaság, semmilyen segítséget nem kaptak. Egy érintett a Híradónak elmesélte: csak két nappal később, ezer euró ráfizetéssel jutottak haza.


A nyaralni vágyóknak azért sincs idén könnyű dolguk, mert nagyon mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha néhány napra kikapcsolódnának. A Fókusz stábja autóba pattant és elutazott a Balatonra, hogy megnézzék, hol és mennyiért lehet most strandolni, enni-inni és megszállni. 


De mivel tankoljunk, ha autóba ülünk? A Fókusznak nyilatkozó szakértő szerint a múlt hétvégén Siófok-szerte kifogyott a benzin, az ilyen jelenségek pedig pánikvásárlást idézhetnek elő a kisebb városokban, miközben sok kisebb kút már most is a csőd szélén áll. Egyre gyakoribb az üzemanyaghiány, és valószínűleg lesz ez rosszabb is, júliusban és augusztusban tetőzhet a probléma.


Június 26-án, a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi világnapján megrázó riporttal jelentkeztünk. Az Emberbarát Alapítvány rehabilitációs otthonában jártunk, ahol fiatalok beszéltek életük legsötétebb korszakáról, amikor a kábítószerek rabságában éltek, teljes elveszettségben és magányban. Már elindultak a gyógyulás útján, de hosszú út áll előttük.


Emlékezetes volt Szegedi Fecsó e heti szereplése is, a celeb ezúttal szakértői minőségében nyilatkozott a Reggeliben. A Nyerő Páros egykori szereplője munkavédelmi mérnök is, és elmondta a véleményét a Budapest belvárosában történt tetőomlásról, amely során egy fiatal nő életveszélyesen megsérült. Szerinte nagyon súlyos emberi mulasztás is kell ahhoz, hogy ilyen tragédia történjen.


A Reggeli vendége volt a héten az America’s Got Talent tehetségkutatóban hódító kutya és gazdája is. A tündéri páros néhány trükkel is elkápráztatta a nézőket, és Berczes Christine Elisabeth dog dancing oktató elmesélte, honnan jött a különleges foglalkozás ötlete


Aztán: a hét közepén újabb különválás híre rázta meg a celebvilágot. Hogy Molnár Guszti és felesége, Fazekas Vivi között pontosan mi történt, azt a Fókusz riportja igyekezett tisztázni. Miután attól volt hangos a sajtó, hogy a pár szakított, riporterünknek cáfolták a hírt, de ennél többet nem akartak nyilatkozni.


Rúzsa Magdi viszont ragyog a boldogságtól. Exkluzív interjúban mesélt arról a Fókusznak, hogyan élte meg, hogy egyszerre három kisbabát hozott a világra. Az interjúból kiderül, hogy milyen személyiségű Lujzi, Keve és Zalán, és az énekesnő arról is beszélt, hogy milyen anyukának tartja magát.


Nádai Anikóéknál is hatalmas az öröm, gyakorlatilag bármelyik pillanatban világra jöhet a kisfiuk. A műsorvezető a Reggeliben elmesélte, hogyan érzi magát az utolsó időszakban.


Hétről hétre újabb meglepetéseket tartogat az RTL nézőinek az édesszájú Konyhafőnök, azaz a Mestercukrász is. Megmutatjuk, melyek voltak Pataki Ádám és Liptai Claudia legviccesebb civakodásai, a Mestercukrász műsorvezetője ugyanis férjének segédkezett a szimultán sütés közben, ami számos szórakoztató pillanatot tartogatott.


És hogy a pár hogyan készült fel erre a különleges feladatra, az ebből a videónkból derül ki:


Végezetül pedig megmutatjuk, hogy Rácz Jenő milyen vendégséf volt a Mestercukrászban, és miért dobta ki sorra a versenyzők rosszul sikerült elemeit.

#Belföld#drágulás#nádai anikó#légtér#repülőtér#vízhiány#utazás#rúzsa magdolna#Bulvár

Címlapról ajánljuk