Baleset-bűnügy

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapesten, többen kórházban, egy nő súlyosan megsérült

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 10:33

Négyen kerültek kórházba, közülük egy ember súlyosan megsérült. A rendőrség vizsgálja a balesetet, a polgármester ígéri, minden segítséget megadnak a házban élőknek. 

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Aradi utca és Jókai utca sarkán, a törmelék a Jókai utcára hullott. A baleset miatt egy nő súlyos koponya és gerincsérüléseket szenvedett – tájékoztatta az RTL Híradót Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

Hárman könnyebben sérültek meg, de őket is kórházba kellett szállítani. Jellemzően zúzódások, és az üvegszilánkok miatti kéz és lábsérülések miatt. 

A balesetben sok autó megrongálódott, öt járművet szinte teljesen maga alá temetett a törmelék.

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapesten, többen megsérültek, sok autó megrongálódott
MTI/Mihádák Zoltán

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a kereszteződésben található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens.

Ugyanarról a házról van szó, amelynek május 25-én kigyulladt a tetőtere. 

 

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapesten, többen megsérültek, sok autó megrongálódott
MTI/Mihádák Zoltán

Helyszíni szemtanúk szerint az omlás után az utcán feküdt egy ember mozdulatlanul, őt gyorsan mentőbe tették, majd távoztak vele a helyszínről. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket. 

A Telex egy olvasói videót is közzétett:


Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének polgármestere a Facebookon közölte: telefonon egyeztetett a társasház közös képviselőjével. „Minden segítséget megadunk a házban élőknek – amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítunk nekik.”

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#budapest#ház#tetőszerkezet

Címlapról ajánljuk