Belföld

Böjte Csaba: A nagyvilág bármit is mond, nekünk ma is az a dolgunk, hogy a ránk bízott gyerekekről gondoskodjunk

rtl.hurtl.hu

2022. július 1. 14:18

Szerinte a mostani helyzetben nem szabad kapkodni és idegeskedni, mert akkor az általuk nevelt gyerekek is ezt tanulják meg tőlük. 

„Istent követni azt jelenti, hogy a felismert és a vállalt feladatokat pontosan, szépen teljesítjük! Isten akaratának éreztük a gyerekek befogadását. Ezért a nagyvilág bármit is mond, tapsol vagy kritizál, nekünk ma is az a dolgunk, hogy a ránk bízott gyerekekről gondoskodjunk!” – írta Facebook-posztjában Böjte Csaba ferences szerzetes.

A bejegyzés azzal az üggyel kapcsolatban született, hogy a csíkszeredai bíróság első fokon harminc év letöltendő börtönre ítélt egy 35 éves férfit, aki a vád szerint a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonok nevelőjeként szexuálisan és fizikailag bántalmazta a rábízott gyermekeket. Az alapítványt Böjte Csaba hozta létre. 

Egy pillanatra se felejtsük el, hogy a gyerekeink most is figyelnek, tanulnak tőlünk! Most éppen azt a leckét adjuk le, hogy terheléses üzemmódban egy ember hogy viselkedik! 

– fogalmazott a ferences szerzetes, aki szerint „ha azt látják, hogy kapkodunk, idegeskedünk, minden kesztyűt felveszünk és fűvel - fával csatázunk, akkor ők ezt fogják megtanulni tőlünk”. 

Szerinte viszont nekik „Jézus Krisztus tananyagát kell leadniuk”, aki „ott fent a kereszten is megőrizte nyugalmát, emberi méltóságát!” 

Böjte Csaba azt is megjegyezte: 

Harminc éve az ajtónk nyitva, bárkit szívesen fogadtunk és fogadunk ma is ha segíteni akar, hogy munkánkat szebben, jobban végezzük. 

Ha valaki úgy érzi, hogy jobban tudja végezni a munkánkat, mi azt örömmel fogadjuk, házaink nyitva állnak – írta.

A ferences szerzetes szerint nem szabad haragudni azokra, akik kritizálják a munkájukat, mert „lehet, hogy tőlük pont ezt kéri az Isten, hogy mint erős víruskereső figyeljék tetteinket és hangosan a mulasztásainkra, hibákra hívják fel a figyelmünket”. 

Nyitókép: Szent Katalin Gyermekotthon - Kászonimpér / Facebook

#Belföld#böjte csaba#pedofil#szent ferenc alapítvány

Címlapról ajánljuk