Baleset-bűnügy

Rendszeresen verte és molesztálta a gyerekeket egy nevelő Böjte Csaba alapítványának otthonában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 29. 15:39

A férfit első fokon 30 év börtönre ítélte a bíróság a 2007 és 2017 között 15 fiú ellen elkövetett bűncselekmények miatt.

A csíkszeredai bíróság első fokon bűnösnek mondta ki, és harminc év letöltendő börtönre ítélte azt a 35 éves férfit, aki a vád szerint a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ és a kászonimpéri Szent Katalin Otthon nevelőjeként szexuálisan és fizikailag bántalmazta a rábízott gyermekeket, írja a Transtelex. A lap részletes tényfeltáró cikkben számolt be a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott, magyarországi és romániai közpénzekből, illetve magánadományokból működő alapítvány erdélyi gyermekotthonaiban előforduló problémákról.

Az ügyészség szerint a vádlott 2007 és 2017 között 36 bűncselekményt követett el kiskorú fiúk ellen a két Hargita megyei bentlakásos gyermekotthonban. A vádlott 2007 és 2011 között a Szent László Gyermekvédelmi Központban, 2011 és 2017 között pedig a Szent Katalin Otthonban dolgozott. Az utóbbinak 2014-ig a helyettes vezetője is volt. 

A férfi húszéves korában került a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba, ahol az első bizonyítható bűncselekményt elkövette: orális szexre kényszerített egy 8 év alatti fiút. A Transtelex által kikért vádiratban az alábbi szexuális bűncselekmények szerepelnek:

  • egy 14 éven aluli fiút több alkalommal orális szexre vett rá,
  • négy fiút rendszeresen arra kényszerített, hogy simogassák a nemi szervét,
  • hét fiúnak rendszeresen simogatta a nemi szervét,
  • hét fiút rendszeresen arra kényszerített, hogy együtt nézzenek pornófilmeket,
  • öt fiúnak rendszeresen mutogatta a nemi szervét.

A fentieken túl 13 gyereket rendszeresen vert, köztük egy egy fogyatékkal élő, beszédképtelen fiút is. A vádirat szerint vele különösen kegyetlenül bánt: többször is kitette az otthon emeleti ablakpárkányára, és becsukta mögötte az ablakot.

A volt nevelő ellen 15 fiú tett terhelő vallomást. Mindannyian kiskorúak voltak az ellenük elkövetett szexuális erőszak és fizikai bántalmazás idején. A lap a vádirat rövidített, cenzúrázott változatát kapta csak meg, de értesüléseik szerint a gyerekek vallomásai

olyan sokkoló, horrorisztikus részletet tartalmaznak, amelyekből kiderül, hogy a rábízott gyermekek évekig ki voltak szolgáltatva a nevelőjük kénye-kedvének, aki érzelmileg, fizikailag és szexuálisan is bántalmazta őket, és folyamatos rettegésben kellett élniük a rendszeres kínzásoktól és megalázásoktól tartva.

Nyitókép: Szent Katalin Gyermekotthon - Kászonimpér / Facebook

#Baleset-bűnügy#pedofília#gyerekbántalmazás#nemi erőszak#böjte csaba#erdély#szent ferenc alapítvány#gyermekotthon

Címlapról ajánljuk