Belföld

Palkovics László „minőségi változásokat” ígér az egészségügyben

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 17:14

A cél, hogy megfeleljenek a 21. századi elvárásoknak.

„A kormány elkötelezett abban, hogy a betegbiztonság növelésével minőségi változásokat érjen el az egészségügyi ellátórendszerben”, mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter csütörtökön Zalaegerszegen, a ZalaZONe Tesztpálya Konferencia Központban tartott Semmelweis-napi ünnepségen, írja az MTI.

Palkovics szerint a modern, versenyképes gazdaság építése csak úgy képzelhető el, ha az egészségügyi ellátás színvonala megfelel a 21. századi elvárásoknak.

Ennek megfelelően az erre fordítható összeg folyamatosan emelkedik: a 2023-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslatban 2670 milliárd forint szerepel. Az egészségügy minden területére több forrás jut: lesz fedezete a fejlesztéseknek, bérekre pedig a következő évben több mint négyszer annyit fordítanak, mint 2010-ben, tette hozzá.

Az RTL Híradó nemrég arról tudósított: Állami felügyelet alá kerülhet az önkormányzati szakrendelők egy része – erről az új egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai konferencián. Ez azt jelentené, hogy ezek az intézmények az önkormányzat helyett az illetékes kórházak alá tartoznának. A Járóbeteg Szakellátó Szövetségnél attól tartanak, hogy így kevesebb pénz jutna a szakrendelőkre.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#palkovics lászló#egészségügy#fejlesztés#pénz#költségvetés

Címlapról ajánljuk