Belföld

„Sírva aludt el éjszaka” – megszólalt a hétéves kislányt kimentő fiú édesanyja a szerdai dunai tragédiáról

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 18:24

A nagyobb lánytestvért elnyelte a sodrás, a holttestét még mindig keresik. 

A hétéves kishúgával és a szomszédban élő 14 éves fiúval, a szülők tudta nélkül ment be a Duna visegrádi, egyébként fürdőzni tilos szakaszán a folyóba egy üzemi területen egy 16 esztendős lány szerdán délután. Amíg a hősként viselkedő Dávid az örvények között még sikeresen ki tudta menteni a legkisebb gyermeket, a megrémült kislány nővérét, Viktóriát elnyelte a sodrás – írja a Blikk

A dunai vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai hajókkal, helikopterrel és szonárral kezdtek az eltűnt lány keresésébe, de még nem találták meg. A Blikknek a városban sikerült megtalálnia a gyerekek családjait, de csak a fiú szülei voltak képesek beszélni a történtekről.

„Semmit nem tudtunk arról, hogy a gyerekek a partra indulnak. Csak annyit mondtak, hogy sétálni, csavarogni mennek egy kicsit. Nagyon jóban vannak egymással, minden nap ezt szokták csinálni. Azt hittük, most is csak a focipályára, vagy a boltba mentek. Óránként mindig felhívom a fiamat, hogy merre járnak, ekkor mondta telefonon a rossz hírt” – mondta a lapnak a 14 éves fiú, Dávid édesanyja.

Elmondása szerint derékig mentek be a Dunába, az erős sodrás miatt pedig ki akartak jönni, de hirtelen minden elsötétült. A talpával még érezte a talajt, így sikerült elrugaszkodnia. Kapálózott, a kislány pedig belekapaszkodott, így kivitte. A nővérét viszont már hiába kereste. Ahogy kijött, már hívta is a segélyhívót. Korábban sosem merészkedtek be a vízbe, ez volt az első alkalom. Ráadásul még úszni sem tudtak biztonsággal. A fiam lelkileg nagyon összetört, sírva aludt el éjszaka fél háromkor 

– mesélte a Blikknek fiú anyja.

A gyerekek szülei azonnal a helyszínre siettek, az elmerült tinédzsert megtalálni azonban már nem tudták. A Blikk információi szerint az érintett családok Kárpátaljáról származnak, és néhány hónapja, a háború elől jöttek Magyarországra, az egyik helyi szállodában dolgoznak.

Prohászka Richárd, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője a helyszínen a lapnak elmondta: a keresés sötétedésig tart, de ha éjszaka kapnak bejelentést, azonnal intézkednek. A helyi viszonyok alapján felmerült számukra, hogy a Szentendrei-Duna-ágig sodródhatott a test, de vannak olyan pontok, ahol fel is akadhatott.

Nyitókép: MTVA / Jászai Csaba

#Belföld#visegrád#duna#fulladás

Címlapról ajánljuk