Belföld

Böjte Csaba egy gólya fotójával üzent a gyerekeknek és a kollégáinak a bántalmazási ügy nyilvánosságra kerülése után

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 15:57

Teréz anya gondolait is közzétette, illetve feltette a kérdést, hogy hogyan történhetett ilyen dolog, hogy nem vették észre. 

A Szent Ferenc Alapítvány honlapján tette közzé legújabb elmélkedését Böjte Csaba, amelyben a nemrég napvilágra került bántalmazási ügyre reflektál. A szerzetesnek néhány órával ezelőtt Perintfalvi Rita katolikus teológus tett föl néhány kérdést.

Kedves Gyerekek, Kollégák! Végtelenül szomorú eseményeken vagyunk túl! Több mint hat évvel ezelőtt rossz dolgokat hallottam az egyik gyerektől a nevelőjével kapcsolatban. Olyan rossz dolgokat, hogy én magam kértem a hatóság segítségét az ügy megoldásához

– kezdi levelét Böjte Csaba, majd hozzáteszi: az elmúlt években sokan átvilágították a munkájukat, sok ellenőrzés, nyomozás volt, és tegnap megszületett az ítélet. „A peranyag titkos volt, a tárgyalás is, mi még nyilvános anyagot nem kaptunk, de a sajtóban azt olvastuk, hogy a hajdani nevelőt nagy bűnök miatt, nagyon sok évre ítélték el! Fontosnak látom, a bizalom megmaradásának érdekében megjegyezni, hogy K.Sz-en kívül senki mást nem marasztaltak el az ítéletben sem a kollégák közül, sem engemet!” – írta Böjte.

A szerzetes szerint most mindannyian elbizonytalanodtak, és természetes, hogy szomorúak, dühösek. 

Hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre? Mit hoz a holnap?!

– teszi fel a kérdést, majd arra kéri az olvasókat, hogy olvassák el Teréz anya gyönyörű gondolatait, amelyek arról szólnak, hogy „bármi is történik körülöttünk, az nem szabad elbizonytalanítson, a szeretet, a munka feladására rávegyen”. Hozzáteszi, hogy bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal, az forduljon hozzá bizalommal. 

Küldök egy képet is! Nézzétek a gólyamamát! Most nekünk is ez a dolgunk, az ő szeretetével védjük gyermekeinket, a ránk bízott életeket és bízzunk abban, hogy a vihar elmúlik és újból kisüt az áldott nap! Hiszek a Szeretet végső győzelmében, Csaba t.

– zárta a bejegyzést a mellékelt gólyafotóval.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#böjte csaba#bántalmazási ügy

Címlapról ajánljuk