Belföld

Vízkorlátozást rendeltek el Pomázon és Solymáron

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 18:14

Tilos a locsolás, az autómosás és az úszómedencék töltése.

Mint korábban megírtuk, nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen, a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

Pomázon szerdától visszavonásig elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el. A település honlapján megjelent közlemény szerint ennek értelmében a közszolgáltatást használó vízfogyasztók kötelesek a takarékoskodni az ivóvízzel, továbbá tilos a kertek tömlős locsolása 6 és 23 óra között, a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése, gépjárművek tömlős mosása, valamint úszómedencék töltése.

Solymáron szintén elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerdától péntek éjfélig. Ez az autómosás és a medencefeltöltés mellőzését és a locsolás korlátozását jelenti. Jelenleg öt lajtos kocsit működtet a DMRV, Kerekhegyen és a Hutweide településrészen.

A solymáriak lakcímkártya felmutatásával díjmentesen zuhanyozhatnak a Gyarmati Dezső Uszodában 

hétköznaponként reggel 6 és 8 óra között, illetve 16 órától 20 óráig, valamint hétvégén 8-tól 20 óráig – tudatta a II. kerületi önkormányzat.

Pilisborosjenőn az önkormányzat nem locsolja a köztereket és az utakat sem hűsíti. Emellett a lakosságot takarékos vízfogyasztásra kérték.

Pilisvörösváron, ha folytatódik a kánikula, a közterületi növényeket a horgásztó vizével locsolják majd. A vízellátás akadályozása esetére kilátásba helyezték az elsőfokú vízkorlátozás elrendelését. Emellett arra kérték a lakosokat, hogy teljesítsék a DMRV víztakarékosságra vonatkozó kéréseit.

Nyitókép: Wolfram Steinberg/Getty Images

#Belföld#hőség#víz#vízszolgáltatás#kánikula

Címlapról ajánljuk