Belföld

Hoppál Péter: A destruktív, utcai anarchistákat támogató noÁr nem kap több állami támogatást

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 12:54

NoÁr szerint a kultúráért felelős államtitkár sületlenségeket beszél.

„Olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék. Merthogy NoÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel” – mondta a frissen kinevezett kultúráért felelős államtitkár a Pestisrácok videójában Molnár Áronról a 444.hu cikke szerint. Hoppál Péter úgy látja: az, aki kisodródik a szélsőségesség ezen perifériájára, az éljen meg a piacról, és ne álljon sorba állami támogatásért.

A lap feleleveníti, hogy NoÁr számai közt olyan témák szerepelnek, mint az oktatás, a magyar indentitás, vagy a környezetvédelem. 

Hoppál Péter beszélt arról is, hogy milyen kultúrpolitikát tervez megvalósítani Csák János miniszter mellett. Nemzetközi kitekintésben szerinte stabil bástyaként kell megsegíteni az európai civilizáció hanyatlását. Mi lehetünk a kovásza Európának, mondta.

NoÁr szerda reggel annyit írta Facebook-oldalára, hogy lesz reakció Hoppál Péter szavaira. Mint írta:

Természetesen reagálni fogunk Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár hagymázas gondolataira, csak előbb megemésztjük ezt a rengeteg sületlenséget, melyek elhagyták »Európa kovász-biztosának« a száját.

A NoÁr Mozgalom februárban újabb társadalmi problémára hívta fel a figyelmet, klipjükben a szexuális mássággal élő emberek jogai mellett álltak ki. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg: 


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#noár#molnár áron#hoppál péter

Címlapról ajánljuk