Belföld

A Jobbik már nem támogatja Hadházy Ákos megbüntetését

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 21:31

Korábbi kijelentésükkel ellentétben mégsem értenek egyet a Fidesz Hadházyt büntető törvényjavaslatával.

Mint arról beszámoltunk, Brenner Koloman, a Jobbik vezérszónoka kijelentette; pártja egyetért azzal a fideszes javaslattal, hogy „ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja” a parlamenti eskütételt, annak „legyen retorziója”.

Kocsis Máté és Simicskó István frakcióvezetők javaslata jelenleg csak Hadházy Ákost érinthetné, a független országgyűlési képviselő ugyanis megkérdőjelezi a választások tisztaságát, ezért tiltakozásul nem ment be az Országgyűlés alakuló ülésére, azóta pedig Kövér László házelnök nem tűzte napirendre az eskütételét.

Hadházy Ákos a Facebookon azt írta, úgy tűnik, „a Jobbik szerint vagy nem volt gond a választások körülményeivel (az ocsmány propagandagépezettel, a halott szavazókkal, a levélszavazásból kizárt külföldön dolgozó magyarokkal stb.), vagy úgy gondolják, a parlamenti díszpozíciókból lehet a legjobban küzdeni ez ellen”.


A 24.hu arról ír, hogy korábbi kijelentésük ellenére a Jobbik mégsem támogatja Hadházy megbüntetését. A portál idézi a párt esti közleményét: „Nincs törvényileg szabályozva, hogy ilyen esetekben mi történjen, a Fidesz ezt a helyzetet kihasználva aktuális érdekei szerint gördít akadályt a neki nem tetsző megválasztott képviselő eskütétele elé, amivel nemcsak egy ellenzéki képviselőt, de az őt megválasztó nem fideszes szavazók demokratikus jogait is csorbítja. A Jobbik egy demokratikus párt, ezért nem támogat semmilyen féldiktatórikus lépést, ezért nem fogja megszavazni a törvényjavaslatot” – írja a Jobbik.

Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#jobbik#hadházy ákos#büntetés#képviselői eskü

Címlapról ajánljuk