Belföld

A csajozó milliárdos Ferrarija, a vármegye ispánja és Liptai Claudia kolbásza – ezek voltak a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. június 25. 13:59

A Ryanair és a magyar kormány között heves adok-kapok alakult ki, miközben pénteken robbant a hírbomba: korlátozza a Mol a tankolható üzemanyag mennyiségét. Budapesten egy vendéglő teraszán fogták el a világ legkeresettebb drogbáróját, az X-Faktor műsorvezetője, Miller Dávid pedig bepillantást engedett egy közel sem átlagos napjába. Rajta kívül két magyar milliárdos életébe is betekinthettünk, egyikük Ferrarival jár csajozni, másikuk egy vidéki iskolában tanít. Közben pedig Liptai Claudia valami furcsa, kolbászszerű valamit fogdosott a Mestercukrászban. A hét videói.

110 milliós Ferrarival jár randizni, és szó szerint kifolyik a pénz Magyarország 37. leggazdagabb emberének szekrényéből. Jákob Zoltán gyerekkorában paprikaföldeken dolgozott, most Magyarország 37. leggazdagabb embere, aki azt mondja, tényleg bármit megvehet. Az üzletember körbevezetett egymilliárd forintot élő lakásában, és megmutatta autógyűjteményét is. A Fókusz riporterének azt is elmondta, hogy milyen hölgyet képzel el maga mellé.


Nem ő volt az egyetlen milliárdos, akit az RTL nézői láthattak a héten. Füzesi Attila sikeres üzletember, aki Moszkvában gazdagodott meg, vagyona 10,3 milliárd forint. Évek óta szerepel a 100 leggazdagabb magyar listáján, mégis heti kétszer történelmet tanít egy kis faluban, általános iskolásoknak. Auschwitzba és Dubajba egyaránt szervezett kirándulást a diákjainak.


Kevésbé legális módon, de szintén jelentős vagyonra tehetett szert korábban az a brazil drogbáró, akit szerdán fogtak el a rendőrök egy budapesti étterem teraszán. Az 54 éves férfi a gyanú szerint 2017 és 2019 között összesen 45 tonna kokaint csempészett egy brazil kikötőkön keresztül, elsősorban Európába. Nemzetközi elfogatóparancs alapján kapták el, és akár 30 évre is börtönbe kerülhet. A férfi három éve bujkál, mint később kiderül, szemműtétre érkezett Magyarországra. 


Mindeközben továbbra sem csitul a kormány és a Ryanair konfliktusa. Legutóbb a Dumb és Dumber – Dilibogyók című film főszereplőihez hasonlította Nagy Márton és Gulyás Gergely minisztert a Ryanair vezérigazgatója. Michael O'Leary az Euronewsnak beszélt az úgynevezett extraprofitadóról. A légitársaság emellett arra buzdítja utasait, levélben kérjék a különadó eltörlését. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő ezek után a HírTv szerint hímtagnak nevezte a Ryanair vezetőjét.


Míg a Ryanair és a kormány vitájának újabb és újabb állomásait figyeltük, kiderült, hamarosan érkezhetnek a főispánok és a vármegyék, ha elfogadják az erről szóló javaslatot. A vármegyék ügye még a Fideszt is megosztja, a régi-új névvel Lázár János miniszter sem ért egyet. 


A főispánság és a vármegyék visszaállításnak ötlete az RTL Híradó műsorvezetőjét is megihlette:


A pénteki nap híre még az ispánoknál is nagyobbat szólt. Kiderült, újabb korlátozásokat vezettek be két nagy hazai benzinkút-hálózatnál. A Mol kútjain legfeljebb 50 litert lehet tankolni a kocsikba. Az OMV-nél csak a hatósági áras üzemanyagoknál vezettek be ugyanilyen korlátozást. Emellett mostantól mindkét cég kútjain piaci árat kell fizetni, ha valaki kannába tankol. A Mol a lépést az egyre nagyobb kereslettel indokolta.


A Konyhafőnök győztesének, Varga Patrik sikerének titkát igyekeztek megfejteni a Fókuszban. Patrik szerint sokat köszönhet Sárközi Ákosnak, aki a megfelelő pillanatokban billentette fenékbe, de talán az is szerepet játszhatott, hogy az extrém sportoknak hódoló srácnak szinte egyáltalán nincs félelemérzete. 


A Konyhafőnök után, most a Mestercukrász címért küzdenek a versenyzők az RTL Klubon. Bár Liptai Claudia tudja, hogy nem szabad más kolbászát fogdosni, mégsem tudta türtőztetni magát a keddi adásban. Az egyik versenyző formabontó tortát vitt a zsűri elé, amiben egy félreérthető elem is megbújt, Claudia legnagyobb örömére. A műsorvezető azonnal rá is repült a kolbásznak álcázott desszertre.


Hajnali kelés, kullancskeresés, pszichológus, X-Faktor – Miller Dáviddal töltöttünk egy napot, és csak kapkodtuk a fejünket. Új videós sorozatunkban megmutatjuk, hogyan telik a sztárok egy napja. Elsőként Miller Dávid engedte meg, hogy bepillantsunk mozgalmas életébe.


A tehetségkutató előző nyertese pedig valami egészen új fába vágta a fejszéjét: popdallal jelentkezett Alee. A szám címe Dilemma, és arról szól, „amikor van két ember, akik nagyon szeretik egymást, de a sok csalódás hatására félnek nyitni egymás fele, nem tudnak bízni egymásban, majd a végén nyer a szerelem, és mégis nyitnak egymás iránt”. Alee szerint ő maga is egy dilemmázós személyiség. Az elmúlt időszakról elmondta, az X-Faktor után felívelő sikertörténetnek indult a pályája, de voltak hullámvölgyek, és úgy érzi, ezzel az új számmal ismét fent lehet.

#Belföld#a hét videói#ryanair#kormány#milliárdos#ispán#vármegye#drogbáró#X-Faktor#ma

Címlapról ajánljuk