Belföld

Orbán Viktor jobbkeze szerint fel kell hagyni az Oroszország elleni szankciókkal

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 6:35

Orbán Balázs inkább tárgyalna az Ukrajnát megszálló oroszokkal.

Orbán Viktor politikai igazgatója szerint az Európai Uniónak fel kell hagynia az Oroszország elleni újabb szankciók elrendelésével. Orbán Balázs erről a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott a csütörtöki EU-csúcstalálkozó apropóján, ahol a tagállamok vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelöltségéről.

Orbán Balázs szerint a szankciók következtében Európa a háború vesztes oldalán köthet ki. Szerinte az EU annál rosszabb formában van, minél több büntetőintézkedést vezet be, és bár ezek az oroszokat is sújtják, ők túlélik, és ami még rosszabb, folytatják az Ukrajna elleni támadást. Úgy véli, ennek a stratégiának volt némi eredménye, de rossz vége lesz Európa számára, ezért diplomáciai megoldást, tárgyalásokat szorgalmaz a tűzszünet és a béke elérésére.

A Reuters megjegyzi, hogy az orosz gáztól és olajtól komoly mértékben függő Magyarország az egyik legoroszbarátabb EU-tagállam, Oroszország atomreaktort is épít Magyarországnak, Budapest pedig a legutóbbi Moszkva elleni szankciókat csak azután szavazta meg, hogy saját maga számára kivételt ért el.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#európai unió#oroszország#ukrajna#orosz-ukrán háború#szankciók#orbán balázs

Címlapról ajánljuk