Belföld

Fiala János állítja: nem fizették ki április óta, ezért lépett le kiadójától

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 20:07

A rádiós műsorvezető állítását cáfolja 168 Óra kiadója.

A Kelj fel, Jancsi! című online rádióműsort vezető Fiala János 2020 vége óta a 168 Óra című hetilap és a hozzá tartozó online hírportál, illetve a Pesti Hírlap kiadójánál dolgozott, amely cég a többször tulajdonosváltások, módosulások után jelenleg Michaeli, Schwartz & Brit Média néven fut.

A kiadó legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy áprilisban bejelentették a 168 Óra csaknem teljes stábjának kirúgását, ami után csak néhány főállású embert tartottak meg, a cikkek nagy részét pedig külsős szerzőkkel íratták meg.

Fiala János a Media1-nek azzal magyarázta a kiadótól való távozását, hogy fokozatosan egyre kevesebb pénzből, egyre kevesebb emberrel voltak kénytelenek működni. Például már arra sem volt külön ember, aki leírta volna a rádióműsorban elhangzottakat, és kitette volna a 168.hu-ra.

De a pohár akkor telt be, amikor az idén április 3-i országgyűlési választás után Fiala szerint már egyáltalán nem fizetett neki a 168 Óra kiadója a műsorokért.

Milkovics Pál, a kiadó vezérigazgatója azonban másképpen emlékszik: szerinte éppen Fiala kérte meg őt, hogy fizetés nélkül is tovább maradhasson a műsora a kiadónál, de az olyan alacsony nézettséget ért el (Youtube-csatornaként), hogy a technikai stábot emiatt nem volt értelme fenntartani.

Nyitókép: Fiala János – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#fiala jános

Címlapról ajánljuk