Belföld

Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét

rtl.hurtl.hu

2022. április 30. 16:18

A hetilap működése nem fenntartható a kiadó szerint.

A Media1 információja szerint Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és társtulajdonosa úgy döntött, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábot, mintegy 15 főt.

A Media1 kérdésére Milkovics Pál megerősítette a hírt. Indoklásként azt mondta, hogy a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság hosszú ideje veszteséget termel, ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség.

Távozik a főszerkesztő Makai József is, őt nem elküldik, hanem saját elhatározásából döntött így, mert nem ért egyet vezérigazgató által kezdeményezett struktúraváltással. Ennek lényege, hogy az újság a jövőben külső szerzőktől, szabadúszóktól vásárol majd tartalmakat, amitől Milkovics reményei szerint jelentősen csökkennek a kiadó költségei.

Az elbocsátások ugyanakkor nem érintik-e a 168.hu internetes oldalt, az önállóan működő internetes szerkesztőségben ezután is maradnak belsős munkatársak.

Ugyancsak sok embert elküldtek viszont a szintén ennél a kiadónál megjelenő Pesti Hírlaptól is, amelynél néhány nappal a választások után a napilapos megjelenésből a heti egyszeri megjelenésre tértek át. 

Mint a Media1 emlékeztet, a 168 Órát kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. (akkori nevén Brit Media) 50 százalékát tavaly júliusban vásárolta meg Shabi Michaeli (Shabtai Michaeli) izraeli-grúz származású üzletember. A kiadó 14 százalékban a Klubrádiónak is tulajdonosa, valamint nemrég szerezte meg a Jazzy és a Klasszik Rádió tulajdonjogát is.

 

 

#Belföld#168 óra#média#milkovics pál#elbocsátás

Címlapról ajánljuk