Belföld

Egy nyolcéves dégi kisfiú megmentette a nagymamája életét

rtl.hurtl.hu

2022. június 22. 13:35

Még a mentőhelikopter orvosát is meghatotta az eset. 

Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú kedden, mert miközben ország-várost játszottak, a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult – írja az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A fiú egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t. A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagymamáját, aki ekkor már nem lélegzett. 

Mentésvezető bajtársnőnk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is. A fiú eközben kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót.  

Az enyingi mentők is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott. Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a nőt. 

„Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!” – mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa.

Nyitókép: Francis Dean / Corbis / Getty Images

#Belföld#omsz#országos mentőszolgálat#kisfiú#nagymama#mentők

Címlapról ajánljuk