Szijjártó Péter nem adja vissza az orosz kitüntetést, mert azt a háború előtt kaptaA külügyminiszter szerint most nincs relevanciája annak, ami békeidőben történt.
Belföld

Szijjártó Péter nem adja vissza az orosz kitüntetést, mert azt a háború előtt kapta

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 21:28

A külügyminiszter szerint most nincs relevanciája annak, ami békeidőben történt.

Tavaly december 30-án kapta meg Szijjártó Péter a legmagasabb orosz kitüntetést, amiben külföldi állampolgár részesülhet. A külügyminiszter az ATV hétfő esti műsorában közölte: nem gondolkodott el azon, hogy visszaadja a Barátság érdemrendet az Ukrajna elleni háború miatt.

Minden, ami a békeidőben, a háború előtt történt, annak nincs relevanciája a háborús időszakban

– állította a külügyminiszter, aki korábban ugyanerre a kérdésre azt mondta, „nincs jelentősége” a kitüntetésnek a jelenlegi helyzetben.

Szijjártó Péter azt is állította, hogy a Gazprom megígérte, hogy ha Bulgárián keresztül a tranzit ellehetetlenülne, akkor Magyarország más útvonalakon kap földgázt. Szerinte egyébként a földgázellátás „nem egy filozófiai, ideológiai kérdés”, nem rajtunk múlt, hogy a minket körülvevő térségben nem sikerül új földgázforrást kitermelni, vagy a déli földgázfolyosóhoz, ahonnan Azerbajdzsánból jön gáz, nincs fizikai összeköttetésünk.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Belföld#szijjártó péter#oroszország#kitüntetés

Címlapról ajánljuk