Belföld

Karácsony is bevezetné Budapesten a szuperolcsó tömegközlekedést, ha a különbözetet kifizetné a kormány

rtl.hurtl.hu

2022. június 19. 15:56

A főpolgármesternek tetszik a német modell, de ahhoz pénz is kell.

Mi természetesen örülünk egy ilyen fejleménynek, de akkor a német modellnek azt az elemét is alkalmazzuk, hogy a két bérletár közötti különbséget a kormány fizeti ki

– mondta az RTL Híradónak Karácsony Gergely főpolgármester annak kapcsán, hogy néhány napja Palkovics László technológiai és ipari miniszter azt mondta: a kormány megfontolja német mintára egy kedvezményes bérlet bevezetését a helyi és regionális közlekedésben.

Németországban júniustól augusztusig havonta 9 euróért (3600 forint) lehet olyan országos bérletet váltani, ami a helyi közlekedési vállalatok járatai mellett a Deutsche Bahn regionális vonataira is érvényes.

Karácsony a Híradónak arról is beszélt, hogy miért írt levelet Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, aki az európai uniós támogatásokért felelős tárcavezetőként Brüsszelben jelenleg azért lobbizik, hogy Magyarország megkapja a jogállamisági problémák miatt visszatartott, a Helyreállítási Alaphoz tartozó forrásokat. Ezekből ugyanis Budapest is részesedhetne.

Azt gondolom, hogy mind a magyar kormány, mind a fővárosi vezetés egyformán lehet vesztese ennek a folyamatnak, hogy egyikünk se kap egy fillért sem. De ha közös tárgyalási stratégiával megyünk, és egymást támogatjuk ebben az ügyben, akkor mindketten jól járhatunk, és ami a legfontosabb, Magyarország is jól járhat

– fogalmazott a főpolgármester.

Nyitókép: Karácsony Gergely – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#karácsony gergely#budapest#bérlet

Címlapról ajánljuk