Belföld

„Elfogadhatatlan” és „arrogáns” – Nagy Márton visszaszólt a Ryanair vezérének

rtl.hurtl.hu

2022. június 15. 10:02

A légitársaság vezérigazgatója többször is idiótának, tökfejnek és ostobának nevezte. 

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót.

Így reagált az írországi fapados légitársaság vezetőjének nyilatkozatára Nagy Márton gazdaságifejlesztési miniszter. Az MTI-nek elküldött közleményében a miniszter kijelentette:

Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint.

Nagy ezt azután tette, hogy Michael O'Leary vezérigazgató egy, a hvg.hu-nak adott interjúban  többször is következetesen idiótának, tökfejnek, ostobának nevezte a magyar gazdaságfejlesztési minisztert. A Ryanair egy közleményben közben arra szólították fel Nagy Mártont, hogy magyarázza meg, miért kell a koronavírus és Ukrajna miatt veszteséges légitársaságokat „extraprofitadóval” sújtani.

A légitársaság idióta adónak és útszéli rablásnak nevezte a különadót.


Nagy Márton közleményében „kettős mérce” alkalmazásával vádolt meg a Ryanairt, megkérdezve, hogy, ha a Ryanair ugyanilyen adót pl. Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez –, miért épp a magyar eljárással akad gondja.

Nyitókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón, 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#nagy márton#ryanair#különadó#extraprofitadó

Címlapról ajánljuk