Belföld

Újabb iskola csatlakozott a kilátásba helyezett polgári engedetlenséghez

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 15:45

A budaörsi gimnázium felhívása után lépett egy fővárosi gimnázium tantestülete is. 

Újra polgári engedetlenségbe kezdenek egy budaörsi gimnázium tanárai ősztől – számolt be róla korábban az RTL Híradó

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum tanárai akkor nyílt levélben írtak arról, elképzelhető, hogy nem tartanak órákat és nem is érettségiztetnek majd, annyira elkeseredettek.

A kilátásba helyezett polgári engedetlenségi felhíváshoz nemrég elsőként csatlakozott a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium. Mint nyilatkozatukban írják,

szeptemberétől polgári engedetlenség keretében ismét kiállnak a szakmájuk méltóságáért, munkakörülményeik javításáért, diákjaik jövőjéért, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszerért.

A budaörsi gimnázium az eredeti felhívásban azt írta, noha néhányan reménykedtek, hogy az új kormány megalakulásával a magyar pedagógustársadalom lesújtó helyzete végre napirendre kerül, eddig nem kaptak mást, csak cinikus mondatokat. „Csak az utóbbi hetekben egymást érték vezető politikusok kijelentései, amik arról tanúskodnak, hogy a kormány nemhogy nem szándékozik változtatni a közoktatás eddigi kezelésén, de kifejezetten ellenségnek tekinti a pedagógusokat.”

Nyitókép: Facebook / Tanítanék

#Belföld#budaörsi illyés gyula gimnázium#szakgimnázium és technikum#budapest vi. kerületi kölcsey ferenc gimnázium#iskola#polgári engedetlenség#felhívás#oktatás#tanítanék

Címlapról ajánljuk