Belföld

Keszthelyen senki nem mer kiállni a fideszes jelölt ellen

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 8:30

Csak Manninger Jenő indul az időközi választáson. Egy ellenzéki vezető szerint  a fideszesek folyamatosan gyalázzák az ellenzéket, a helyi intézményvezetők pedig saját káderek, vagy függésben vannak.

Csak a fideszes polgármesterjelölt, Manninger Jenő neve lesz a szavazólapon a keszthelyi időközi választáson, az ellenzék ugyanis nem száll ringbe a pozícióért – írja a 24.hu.

Manninger 1998 és 2002 között közlekedési államtitkár, az elmúlt húsz évben pedig a keszthelyi térség országgyűlési képviselője volt 

Mint írják, a döntés nehezen érthető, hiszen 2019-ben csak néhány százalékkal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki jelölt, mint a most a kormányba távozó Nagy Bálint, és az országgyűlési választás keszthelyi eredményei sem indokolják a távolmaradást.

Az ellenzék távolmaradását  Molnár Tibor, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Zala megyei koordinátora, az Együtt korábbi politikusa így magyarázta a 24.hu-nak: „Az ellenzék (Nagy Bálint polgármestersége alatt) nem kapott bizottsági elnöki tisztséget, ilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa, a helyi médiában a fideszesek folyamatosan gyalázzák az ellenzéket, miközben a fideszeseknek egyfajta személyi kultuszt építettek ki. 

Feudális rendszert hoztak létre, a helyi intézményvezetők is saját káderek, vagy függésben vannak.

Úgy fogalmazott, „nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját.”

Nyitókép: MTI/Varga György

 

 

 

 

 

#Belföld#keszthely#polgármester választás#fideszes jelölt#ellenzék

Címlapról ajánljuk