Nagykőrösön táblákkal hívják fel az ukrán menekültek figyelmét, hogy ne vécézzenek a fűbeEgy helyi képviselő szerint néhány családot eredménytelenül próbáltak rábeszélni a helyes viselkedésre.
Belföld

Nagykőrösön táblákkal hívják fel az ukrán menekültek figyelmét, hogy ne vécézzenek a fűbe

rtl.hurtl.hu

2022. június 11. 15:52

Egy helyi képviselő szerint néhány családot eredménytelenül próbáltak rábeszélni a helyes viselkedésre.

László Ferenc nagykőrösi önkormányzati képviselő arról beszélt a Blikknek: néhány, a település iskolájában elszállásolt ukrán család nem képes a beilleszkedésre, ezzel pedig honfitársaik és a magyarok életét is megkeserítik.

„A dolgukat az udvaron végzik el, amivel nap mint nap szembesülniük kellett. Hiába próbálták rábeszélni őket a helyes viselkedésre, ez sikertelennek bizonyul” – mondta a lapnak a képviselő, hangsúlyozva, hogy a menekültek többségét befogadta a lakosság.

Viszont a „renitensek” miatt szalaggal kellett elkeríteni az iskola udvarát, mivel ők rendszeresen itt végezték a dolgukat. Most különleges piktogramokkal ellátott táblákat helyeztek ki itt, hogy megállítsák ezt.

Emellett László szerint egyesek „agresszívan koldulnak” is, és se az önkormányzatnak, se a rendőrségnek nincs eszköze fellépni ez ellen sem. A lap szerint a helyieket is zavarja a viselkedésük, de többen úgy tudják, hogy az érintett családok most készülnek elhagyni a települést.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Getty Images

#Belföld#nagykőrös#menekül#ukrajna##wc

Címlapról ajánljuk