Belföld

Per lesz, nem békül Szilágyi Liliána és az apja

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 15:51

A bíróság pénteken meghallgatta az apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádoló Szilágyi Liliána úszót és apját, Szilágyi Zoltánt is, aki becsületsértésért perelte be a lányát – tudósított a tárgyalásról a Telex. Ez egy úgynevezett békítő meghallgatás volt, amin a két felet arról kérdezték, látnak-e reményt arra, hogy kibéküljenek, ellenkező esetben elindul a bírósági per. Ez nem történt meg, így el fog indulni a per.

Apa és lánya több év után a bíróság folyosóján találkozott először, ahol köszönés nélkül mentek el egymás mellett. A rövid meghallgatás zárt ajtók mögött zajlott.

Szilágyi Zoltán nem nyilatkozott, de Szilágyi Liliána a meghallgatás előtt a Telexnek azt mondta, hogy nem akar bocsánatot kérni, illetve nem akar békülni. Arra a kérdésre, hogy ha állítása szerint több bizonyíték is van a kezében, akkor ő maga miért nem jelentette fel az apját, Szilágyi Liliána úgy válaszolt:

azért nem akart feljelentést tenni, mert régóta kereste a segítséget az igazságszolgáltatásban, de az „az ilyen fajta ügyekben még nagyon gyerekcipőben jár”, másrészt lelkileg az segítene rajta, ha nem kellene folyamatosan találkoznia az apjával.

Az ügy kirobbanása után a rendőrség azt kommunikálta, hivatalból rendelt el feljelentést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt, amit végül állításuk szerint azért szüntettek meg, mert Szilágyi Liliána nem ment be hozzájuk vallomást tenni

Nyitókép: Facebook / Szilágyi Liliána

#Belföld#szilágyi liliána#szexuális erőszak

Címlapról ajánljuk