Belföld

A Jakab Péter által kirúgott alelnök vezeti tovább a Jobbikot a tisztújításig

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 9. 21:55

Nincs más hátra, mint előre! címmel adott ki közleményt csütörtök este a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

A Jobbik elnöksége tudomásul vette és elfogadta Jakab Péter lemondását

– olvasható a Jobbik Magyarországért Mozgalom Nincs más hátra, mint előre! címmel csütörtök este kiadott közleményében.

Az elnök nélkül maradt párt vezetése csütörtök délutáni ülésén arról döntött, hogy a közeljövőben tisztújítást írnak ki, amely során új elnököt választ majd a tagság.

A tisztújításig a pártot Potocskáné Kőrösi Anita mint ügyvezető elnök, valamint Lukács László György, Kvárik Anita, Ander Balázs, Z. Kárpát Dániel, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök irányítják tovább

– áll a közleményben.

A párt elzárkózik a belügyekkel kapcsolatos további közlésektől

A Jobbik belső ügyeinek rendezéséről a tisztújításig nem kívánunk további nyilatkozatot tenni, tisztelettel kérjük a sajtó munkatársait ennek tudomásul vételét.

A Jobbikot tehát a tisztújításig az az alelnök vezeti, akinek eltávolítását nemrég kezdeményezte Jakab Péter.

Jakab május 30-án jelentette be, hogy feljelentést tesz helyettese, Potocskáné Kőrösi Anita ellen hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt. Jakab egyúttal kezdeményezte a párt etikai bizottságánál Potocskáné kizárását a Jobbikból.

Döntését Jakab azzal indokolta, hogy állítása szerint Potocskáné többek között utasította a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vitték volna az alapítványt. Továbbá Jakabot mint frakcióvezetőt megkerülve az elnökhelyettes utasította a pártelnök hivatalát „szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül”.

Jakab Péter június 8-án mondott le elnöki tisztéről. „Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről” – közölte Jakab a Facebookon. 

Nyitókép: Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (középen) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban, 2020. január 25-én. Mellette Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnök – Fotó: Soós Lajos/MTI

#Belföld#jakab péter#jobbik#elnök#potocskáné kőrösi anita

Címlapról ajánljuk