Belföld

Feljelentést tett és kizáratná a Jobbikból elnökhelyettesét Jakab Péter

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 18:04

Pedig nemrég ő maga jelölte a tisztségre Potocskáné Kőrösi Anitát a párt tisztújító kongresszusán.

Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia. Potocskáné Kőrösi Anita az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán – kezdte hétfői Facebook-bejegyzését Jakab Péter, a Jobbik elnöke, amelyben közölte döntését:

Elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.

Döntését Jakab azzal indokolta, hogy állítása szerint Potocskáné többek között utasította a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vitték volna az alapítványt. Továbbá Jakabot, mint frakcióvezetőt megkerülve az elnökhelyettes utasította a pártelnök hivatalát „szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül”.

Anita ismeri a törvényeket és a közgazdaságtant. Tudja, hogy egy párt elnökhelyettese, de még elnöke sem utasíthat semmire sem egy alapítványt. Még a párt alapítványát sem. Tiltja a törvény. És tudja azt is, ha egy pártalapítvány többet költ, mint amennyije van, csődbe megy.  És mégis figyelmen kívül hagyja mindezt. Törvényt is, közgazdaságtant is. Hatalmi okokból? Anyagi okokból? Nem tudom

– fogalmazott Jakab Péter.


Nyitókép: Z. Kárpát Dániel, Jakab Péter és Potocskáné Kőrösi Anita alelnök. – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#jakab péter#jobbik#potocskáné kőrösi anita#feljelentés#rendőrség

Címlapról ajánljuk