Belföld

Beszállt a filmiparba Rogán Antal apósa

rtl.hurtl.hu

2022. június 7. 7:40

Egyik tulajdonostársa is dolgozik a Nyugat kapujában című filmen, ami április 12-én több mint 1,2 milliárd forintos támogatást kapott a Filmszakmai Döntőbizottságtól. 

Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt április végén tulajdonrészt szerzett az akkor Cornelius Piper Productions Kft. néven futó, azóta Közép Európai Filmiroda Kft.-re átnevezett cégben – írta az mfor.hu.

A cégnek Sipos Kornél producer volt a többségi (60 százalékban) tulajdonosa, Szabó Sándor pedig 40 százalékos részesedéssel bírt április végéig, amikor is utóbbi kiszállt a társaságból és eladta a tulajdonrészét. Ezzel egyidőben Sipos Kornél is értékesítette részesedésének a kétharmadát, ebből vett meg egyharmadot Obrusánszki, aki mellett még hárman szálltak be a cégbe:

  • Farkas Zsigmond,
  • Iski Csaba
  • és William George Chamberlain (ismertebb nevén Bill Chamberlain), brit filmproducer.

 Iski Csaba közösen dolgozik Sipossal az 1242 – A Nyugat kapujában című mongol-magyar-angol filmen, amit várhatóan 2023-ban mutatnak be, és ami április 12-én

több mint 1,2 milliárd forintos támogatást kapott a Filmszakmai Döntőbizottságtól. 

Az mfor.hu azt írta: májusban a mongol fővárosban, Ulánbátorban kétnapos rendezvényt szerveztek „Magyar Napok” címmel, a program szervezője pedig az ulánbátori magyar nagykövet volt, akit Obrusánszky Borbálának hívnak. A Telex korábbi cikke szerint ő Rogán Antal feleségének az unokatestvére.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#rogán antal#obrusánszki zsolt#film

Címlapról ajánljuk