Belföld

Karácsony Gergely: Brutális megszorítás a kormány intézkedéscsomagja

rtl.hurtl.hu

2022. június 5. 15:52

A főpolgármester szerint az Orbán-kormány jelenlegi formájában felszámolta a rezsicsökkentést, és ennek hatásaitól meg kell védeni Budapestet.

Mint arról beszámoltunk, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, a rezsivédelemből ki kell lépniük az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezeteknek, így az a jövőben újra csak a magánembereknek marad elérhető.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány által hétvégén bejelentett intézkedéscsomag valójában brutális megszorítás. 

Szemben a kampányszlogenekkel és az ellenzék szapulására elfecsérelt propagandával, az Orbán-kormány jelenlegi formájában felszámolta a rezsicsökkentést. Tette mindezt előzetes egyeztetés és hatástanulmányok megismertetése nélkül

– írja a főpolgármester friss Facebook-bejegyzésében.

Karácsony szerint „nem igaz az az állítás, hogy a kisvállalkozások és az önkormányzatok képesek lesznek kigazdálkodni annak hatásait, hogy kikerülnek a rezsicsökkentés alól. A járvány, a válság, a háború és a foglalkoztatási gondok által meggyötört vállalkozások ennek hatásait áremelkedésekkel tudják csak kezelni, ez tovább gerjeszti az inflációt, vagyis a most bejelentett kormányzati megszorítások mindenkit érinteni fognak.” Karácsony szerint

 a »minisztériumi kiadáscsökkentés« valódi jelentése pedig nem más, mint hogy az egészségügy, az oktatás, a szociális szféra, a rendvédelem, az önkormányzatok nyögik majd a költségvetési megszorítások terheit. 

A főpolgármester azt írta, meg kell védeni a fővárost a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#karácsony gergely#rezsicsökkentés#nagy márton#megszorítások

Címlapról ajánljuk