Belföld

Ennyit kaszáltak tavaly Győrfi Pál, Müller Cecília, Szlávik János és Merkely Béla cégei

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 12:00

Valamennyiüket a pandémia tette közismertté. Egyikük sem járt rosszul.

Az mfor.hu összegyűjtötte, hogy a járvány miatt előtérbe került közszereplők cégei hogyan teljesítettek 2021-ben.

Müller Ceciliának egy betéti társasága van, a férje a beltag, az országos tisztifőorvos a kültag. A társaságnak 2021-ben 38,3 millió forint bevétele volt, a nyereség 4,9 millió forint volt, melyet osztalékként ki is fizettek maguknak. 

Merkely Béla családi vállalkozása, a Cardio Dent Kft., amelynek fő tevékenysége az egyéb természettudományi, műszaki kutatás és fejlesztés, 2021-ben 66,5 milliós árbevételből 38,3 millió forintot profitált. 

Ebből közel 40 millió forintot fizettek ki maguknak. 

A Semmelweis Egyetem rektorának másik cége a feleségével közös Merkely-Cardiosport Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelynek főtevékenysége saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég 2021-ben szinte megduplázta értékesítését a 137,3 millió forintos bevételével, amiből 121,6 millió forintot volt a nyereség.

Szlávik János eladta veszteséges cégét, az MDD 2022 Kft-t, de van egy másik érdekeltsége is, a MeDiRatio Kft., melynek többségi tulajdonosa az a HEPAR Kft., melyben a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa  felerészben érdekelt. A MeDiRatio Kft. tavaly 9,9 millió forint nettó árbevételt ért el, a HEPAR Kft. pedig 15,9 millió profitot, amiből 10 millió forintot a tulajdonosok ki is vettek osztalékként. 

A pandémia alatt járványügyi szakértőként feltűnt Rusvai Miklós testvéreivel alapított közös cége, a SZOL-VÍZ-KER Szolnoki Vízgépészeti Bt. 186 ezer forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője 2021 januárjában alapította feleségével a Panda Consulting Kft.-t, és mindjárt 26 millió forintos árbevételt sikerült elérnie. 

22,7 milliós nyereséget könyvelhettek el, melyből 4,8 millió forintos osztalékot ki is vett a házaspár.

Győrfi Pál legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy rózsaszín rövidgatyában reklámoz egy utazási irodát. Mint írtuk, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a kormány járványügyi tájékoztató hirdetései után egy kereskedelmi hirdetésben mond ellent korábbi önmagának. 

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

#Belföld#győrfi pál#müller cecília#merkely béla#pandémia#szlávik jános

Címlapról ajánljuk