Júniustól nem lehet szülni a Mohácsi KórházbanPécs autóval nagyjából 35 percre van, ott érkezhetnek meg a gyerekek.
Belföld

Júniustól nem lehet szülni a Mohácsi Kórházban

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 12:23

Pécs autóval nagyjából 35 percre van, ott érkezhetnek meg a gyerekek.

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el” – így közölte az egészségügyi intézmény honlapján a Mohácsi Kórház főigazgatója azt, hogy június elsejétől nem lehet a kórházban szülni, az érintetteket a jövőben Pécsen látják el. A nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és a „ún. progresszív ellátási szintnek felelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház, de a szülést már nem. A Másállapotot a szülészetben mozgalom Facebook-posztját a Telex vette észre. 

Egyes információk szerint a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson, ezért a szüléseket már nem ott látják el. A Telex értesülései szerint ha valaki akut, szüléssel, várandóssággal kapcsolatos problémával érkezik a jövőben Mohácsra, ellátják sürgősséggel, de 

amint felmerül abban a szülés lehetősége, átviszik Pécsre. Pécs egyébként 46,6 kilométerre van Mohácstól, ez autóval nagyjából 35 perces utat jelent. 

A Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika május 20-i tájékoztatása szerint „a 2018-ban elnyert Családbarát Pályázat keretén belül megkezdi a szülőszobák felújítását 2022. júniusban, ami előreláthatóan 3 hónapot vesz igénybe. Az Önök kényelmének és komfortjának érdekében átépítési folyamat a teljes szülőszobai részleget érinti.” Ez idő alatt nem lesz mód alternatív szülési lehetőséget, így kádban történő vajúdást vagy vízben szülést igénybe venni. A felújítási időszak alatt a szülőszobát egy emelettel feljebb alakítják ki a főépület második emeletén, „ahol a szakma szabályait figyelembe véve igyekszünk az igényeknek megfelelő szőlőszobai légkört létre hozni” – írják.

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#egészségügy#mohács#szülészet#pécs#mohácsi kórház

Címlapról ajánljuk