Orbán Viktor: Van elég bajunk enélkül isA kormányfő bejelentette: sikerült visszaverni az Európai Bizottság javaslatát.
Belföld

Orbán Viktor: Van elég bajunk enélkül is

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 6:20

A kormányfő bejelentette: sikerült visszaverni az Európai Bizottság javaslatát.

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon,  jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

„Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – fogalmazott.

Kijelentette: 

Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, megállapodás született az európai uniós tagállamok között az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról. A tilalom a vezetéken érkező olajra nem vonatkozik. A részletekről itt olvashat.

Nyitókép: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

 

#Belföld#orbán viktor#szankciók#rezsicsökkentés#európai unió

Címlapról ajánljuk