Belföld

Márki-Zay: Kész Zoltán nélkülem akar új pártot építeni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 27. 11:45

A HVG által megszerzett levél szerint Márki-Zay Péter azt írta a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségének, hogy Kész Zoltán saját érdekből támadja őt a kampánypénzek elszámolásával.

A HVG birtokába került egy Márki-Zay Péter által írt múlt hét pénteki levél, amiben az ellenzéki összefogás kormányfőjelöltje az általa alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetőinek arról számolt be, hogy Kész Zoltán, a szervezet vidékért felelős alelnöke szervezte az utóbbi napok ellene irányuló támadásait.

A választások óta, de különösen az elmúlt héten sok támadást kaptam a sajtóban, ezek mögött eddig az ellenzéki pártok érdekeit sejtettem, de most kiderült, hogy ezt többek között Kész Zoltán tagtársunk szervezte. Lukácsi Kati elmondása szerint Zoliék (Somogyi Zolival) komoly üzleti támogatókkal maguk is szeretnének egy új pártot építeni, de nélkülem, sőt, ennek a törekvésüknek szerintük én útjában állok

– áll a levélben.

Márki-Zay ezek után azt kérte az MMM teljes vezetésétől, hogy mondjanak le és így induljanak el majd újra a júniusi tisztújításon. Márki-Zay emellett megígérte, hogy az MMM május végéig el fog számolni a kampánypénzek elköltésével, amit Kész Zoltán nyílt levélben követelt tőle.

Kész Zoltán a hvg.hu megkeresésére azt mondta, nem tud róla, hogy pártot szeretne alapítani. Hasonlóképp nyilatkozott Somogyi Zoltán, a Political Capital társalapítója is, akit szintén ezzel kapcsolatban említett Márki-Zay Péter a levélben.

Márki-Zay Péter megerősítette a HVG-nek a levél valódiságát, és azt közölte, hogy amit írt, azt alapvetően a Lukácsi Katalin által korábban elmondottakra alapozta. Az MMM már korábban lemondott elnökségi tagja a HVG-nek erről azt mondta, hogy

Én örülök, hogy Márki-Zay Péter már nem gondolja, hogy az ellenzéki pártok támadják őt. Szerintem ez korábban is rossz irány volt és örülök, hogy letett erről az elképzeléséről. Én felvetettem neki, hogy az ellenzéki pártokon kívül vannak más olyan személyek, közösségek, akik szintén vitatkoznak vele és esetleg ellenérdekelt felek is lehetnek. Itt vetettem fel Kész Zoltánt és Somogyi Zoltánt is. Ezek szerint Péter ebben nagyobb rációt látott, hogy ők állhatnak az összehangolt médiatámadás mögött.


Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Belföld#márki-zay péter#kész zoltán#pártalapítás#mindenki magyarországa mozgalom

Címlapról ajánljuk