Belföld

Kocsis Máté az ellenzéki pártoknak járó támogatást is befizettetné a rezsivédelmi alapba

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 18:50

A jövő héten tesznek erre javaslatot.

A parlamenti pártoknak is hozzá kell járulniuk a kormány által létrehozott „rezsivédelmi alaphoz” – közölte Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus azt írta: a jövő héten javaslatot tesznek arra, hogy a pártok legalább arról a hárommilliárd forintról mondjanak le az alap javára, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években.

Kocsis Máté néhány hete azt állította egy Facebook-bejegyzésben, hogy hiába lesz a közös listán indult ellenzéknek kevesebb képviselője, mint az előző ciklusban, mégis több frakciójuk lesz, ami miatt hárommilliárd forinttal több pénzt kaphatnak.

A Telex pénteki összeállításából ugyanakkor az derül ki, hogy a Fidesz-frakció több mint kétmilliárddal, a KDNP-frakció pedig félmilliárd forinttal kap több támogatást a mostani parlamenti ciklus első évében, mint 2018-ban. A Jobbik-frakció támogatása majdnem 400 millióval csökken, az MSZP-é alig 50 millióval emelkedik, az LMP-é szinte változatlan marad. Jelentős, félmilliárd forintos emelkedést könyvelhet el a DK, és a Párbeszéd is 200 millióval többre számíthat. Újoncként a Momentum 800 milliós frakciótámogatást kap. Az ellenzéki pártszövetségen kívüli Mi Hazánk-frakció csaknem 600 milliós támogatással kezdheti parlamenti pályafutását.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#kocsis máté#frakció#támogatás#rezsicsökkentés

Címlapról ajánljuk