belföld

Tenyérnyi jégdarabok és villámárvíz, országszerte száz riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 20:37

A legtöbb bejelentés eddig Somogy és Baranya megyéből érkezett.

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel azt mondta, a legsúlyosabb károkat Somogy megyében okozta a vihar: a heves jégeső 80 épület tetőszerkezetét rongálta meg Kaposváron, Kaposmérőn, Kaposkeresztúron és Jákón.

A Metfigyelő egy videót is bemutatott, amelyen az látható, hogy Kaposváron villámárvíz volt a heves esőzés miatt. Egy másik fotón pedig azt mutatták be, hogy tenyérnyi jégdarabok hullottak Pusztamérgesen.


További tíz riasztást kaptak a tűzoltók Baranya megyében, a többi káresemény pedig más nyugat-magyarországi megyékben történt.

Főleg Somogy megyében fákat döntött ki, gallyakat sodort az úttestre a viharos szél.

A katasztrófavédelem összegzése szerint Somogy megyében a legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére is várják a szakembereket. Kaposváron az Iszák utcában leszakadt egy lakóépület teteje. Segesd és Böhönye között fák dőltek a 68-as főútra, mint ahogy fákat döntött ki a szél Mike és Kadarkút között is.

Baranyában kidőlt fák eltávolításához és a házakba befolyt esővíz szivattyúzásához kérnek segítséget a bejelentők. Komlón a mentőállomás épületére dőlt egy fa, egy másik fa pedig elektromos vezetéket szakított le. Mecseknádasdon és Zengővárkonyban fa dőlt az úttestre, akadályozva a 6-os főút forgalmát. Baranyajenőn szétverte a vihar egy ház tetejét, az esővíz befolyik az épületbe.

A Híradó riportja a Vas megyére lecsapó szupercelláról:


Nyitókép: RTL Híradó

#belföld#jégeső#vihar#zivatar#szupercella

Címlapról ajánljuk