Belföld

Fideszes képviselők nevetgéltek azon, hogy egy Skodát a plafonhoz szögezett egy hibás eszköz a parlamenti mélygarázsban

rtl.hurtl.hu

2022. május 24. 21:59

Kövér László, Kósa Lajos és Gulyás Gergely is jókat derült a baleseten.

Egy szolgálati Skoda Superbnek látszó autót szorított a plafonhoz az automata beléptető rendszerhez kapcsolódó behajtásgátló eszköz a Parlament mélygarázsának második szintjén – tudta meg a hvg.hu. A háromszintes parkolóban történt esetről fotó is készült. Ezen az látható, hogy a padló síkjából legyezőszerűen felnyíló fém eszköz az áthaladásnál a két tengely között kaphatta el a járművet.

A jelek szerint emberi sérülés nélkül végződött balesetről készült kép a Parlament május 2-i alakuló ülésén bukkant fel. A hvg.hu fotóriportere éppen az ülésteremben egymással beszélgető politikusokat fényképezte, amikor észrevette,

hogy kormánypárti képviselők egy csoportja, Kövér László, Balla György, Gulyás Gergely, Kósa Lajos és Orbán Balázs közösen nevetgél, miközben éppen ezt a képet nézegetik mobilon.

Veres Viktor/hvg.hu

A hírportál kérdéseire – kié volt az állami autó, és ki vezette, kinek vagy minek a hibája volt a baleset, mekkora az anyagi kár – az Országgyűlés Hivatala azt írta, hogy a „kérdések sem közérdekű, sem pedig közérdekből nyilvános adatok megismerését nem érintik”, ezért nem válaszolnak rájuk. 

Ugyanakkor a hvg.hu információi szerint nem a sofőr hibázott, hanem a rendszer működött hibásan, ezért a behajtásgátló akkor lépett működésbe, amikor nem kellett volna neki.

Nyitókép: Veres Viktor / hvg.hu

#Belföld#parlament#mélygarázs#baleset#fidesz#képviselők

Címlapról ajánljuk