Belföld

Szánthó Miklós büszke arra, hogy megvalósították a liberálisok rémálmát

rtl.hurtl.hu

2022. május 23. 11:07

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a a magyar konzervatívok politikai súlya egy nagyhatalmáéval vetekszik.

Szánthó Miklós szerint a múlt hét végén rendezett Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary 2022 című rendezvény nem pusztán  nemzetközi erődemonstráció volt a magyar jobboldal mellett, hanem megmutatta, hogy a nyugati jobboldal egyik vezető ereje a magyar jobboldal – idézi az MTI az Alapjogokért Központ igazgatóját, aki az M1 csatornán nyilatkozott. 

Mint arról beszámoltunk, az amerikai trumpista jobboldal egyik legfontosabb rendezvénysorozata, a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferencia (CPAC) zajlott csütörtökön és pénteken Budapesten.  A rendezvénynek a magyar miniszterelnök volt a vezérszónoka,  de Donald Trump is elküldte videóüzenetét. 

Mint írtuk, az amerikai sajtó szerint a trumpista jobboldal az autokrácia mellett tört lándzsát azzal, hogy Magyarországon rendezték meg a konferenciájukat. Több vezető lap is foglalkozott a rendezvénnyel, volt ahol azt írták, Orbán Viktor az, akivé Donald Trump szeretne válni.

Szánthó Miklós most arról is beszélt, hogy a magyar konzervatívok politikai súlya már egy nagyhatalmáéval vetekszik, illetve kijelentette, hogy a konferenciával  „megvalósították a liberálisok rémálmát, hogy a nemzeti erők nemzetközi szinten is együtt tudnak működni.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#szánthó miklós#jobboldal#cpac

Címlapról ajánljuk