Belföld

Orbán Viktor politikai igazgatója elárulta, miért tért vissza a kormányba Lázár János és Navracsics Tibor

rtl.hurtl.hu

2022. május 22. 8:04

Orbán Balázs szerint a háború és Brüsszel nehezítik a magyar családok dolgát.

„A kormány számára a legfontosabb, hogy meg tudja állítani a családokra ható negatív gazdasági erőket, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli energiapolitika idézett elő” - mondta Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szerinte ehhez gazdaságilag nagyon aktív, felkészült és határozott állami cselekvésre van szükség. Arról beszélt: azért kell megvédeni a rezsicsökkentést, hogy a jelenlegi helyzeten ne a multinacionális vállalatok, illetve a bankok keressenek, írja az MTI.

Az inflációt meg kell próbálni letörni, nem szabad hagyni, hogy az emberekkel fizettessék meg a háborús konfliktus árát

- mondta. A kormányfő politikai igazgatója kitért az orosz-ukrán háborúra is, amellyel összefüggésben elmondta, a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés, továbbá egyértelműnek nevezte, hogy a háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni.

Kiemelte, a jelenlegi helyzetben fontos, hogy „politikai és nemzeti egységkormány alakuljon,” ennek következménye Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe.

Szerinte mindkét miniszter olyan területekért felel, amelyeken keresztül forrásokat kell juttatni a magyar családoknak, ez utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építését jelenti, amit folytatni kell, mivel gazdasági erő elérése csak ezekből lehetséges.

Lázár János visszatérésével az RTL Híradó is foglalkozott:

Nyitókép (archív): MTI/Kovács Attila

#Belföld#lázár jános#navracsics tibor#orbán balázs#orbán viktor#eu#háború

Címlapról ajánljuk