Belföld

Meghalt a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnöke, Szenczy Sándor

rtl.hurtl.hu

2022. május 21. 10:46

57 éves volt.

Facebook oldalán jelentette be szombaton a Baptista Szeretetszolgálat, hogy elhunyt a szervezet alapító elnök emeritusa, Szenczy Sándor. 57 éves volt.


A szeretetszolgálat honlapján közzétett életrajza szerint 1965-ben született Sajószentpéteren. 14 éves volt, amikor szülei elváltak, és ő elköltözött otthonról. Bulik, alkohol, kábítószer és rendőrségi ügyek kísérték az életét, a gimnáziumból csak azért nem rúgták ki, mert az ország tíz legjobb sakkozója között volt. Feltört lakásokban, pályaudvari vagonokban éltek, ennek a katonaság vetett véget Szenczy Sándor életében. Azt írják, hogy amikor kihelyezték egy lokátorállomásra, egy ismeretlen telefonálón keresztül „Isten megtalálta”.

A Református Teológián elvégzett három évfolyam után a Baptista Teológián fejezte be tanulmányait. Lelkészi hivatását 1994-ben kezdte Velencén, ahol az alig több mint tízfős gyülekezet egy évtized alatt százfősre nőtt a keze alatt. A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre, az alapítvány ma hazánk egyik legnagyobb humanitárius szervezete. Segítettek már Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Srí Lankán, Kambodzsában, Észak-Koreában, Csecsenföldön és Irakban is.

Szenczy Sándor betegsége miatt 2020-ban adta át a Baptista Szeretetszolgálat elnöki tisztségét Szilágyi Bélának. Felesége mellett öt gyermeke és négy unokája gyászolja.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Belföld#szenczy sándor#meghalt#baptista szeretetszolgálat

Címlapról ajánljuk