Belföld

„Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – kiabálták a Margit hídon az autósok az öngyilkosságra készülő fiúnak

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 11:45

 Amikor a rendőröket meglátta a 18 éves fiú, csak annyit mondott: „Lőjetek le!”

Szerda délután egy 18 éves fiú a Margit hídról akarta levetni magát a Dunába, azonban a rendőrök időben vissza tudták őt rántani a korlát víz felőli oldaláról. Most kiderült, hogy egy arra járó civil is sokat segített nekik. A 22 éves Fináncz Dominik a Borsnak mesélt a történtekről, a cikket a Blikk szemlézte.

A 22 éves férfi elmondása szerint a zsigereiben érezte, hogy nagy baj történhet, amikor szerda délután telefonálás közben észrevette, hogy egy fiatal, reményvesztett fiú a Margit hídon akar öngyilkos lenni. „A barátnőmmel beszéltem telefonon, amikor megláttam a bajban lévő srácot. Egyből letettem a telefont, majd mentem is hozzá. Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei” – idézte fel a történteket a segítséget nyújtó fiatal.

A férfi a rendőrök kiérkezéséig beszélt a fiúhoz, de nem volt könnyű dolga, ugyanis a mellettük elhaladó autósok közül voltak, akik üvöltöztek a fiatal fiúnak, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” Amikor a rendőröket meglátta a fiú, csak annyit mondott nekik, hogy „Lőjetek le!” A rendőrök azonban inkább segítettek neki. Koszó Attila rendőrjárőr a lapnak elmondta: nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a fiú figyelmét, így oda tudott lopakodni. Ketten megfogták kétoldalt a vállát, majd a közben megérkezett V. kerületi kollégával be is tudták húzni a fiatalt a híd széléről.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / MTI

 

 

#Belföld#öngyilkossági kísérlet#margit híd

Címlapról ajánljuk