Belföld

Karácsony Gergely kiosztotta az öngyilkosjelöltet szidalmazó autósokat: Ilyen soha nem történhet meg. Egyszer sem!

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 18:23

A zavarodott fiatalt végül megmentették.

Ahogy az rtl.hu is beszámolt róla, a napokban egy fiatal arra készült, hogy leugorjon a Margit hídról. Az arra haladó autósok olyanokat kiabáltak neki, hogy „dögölj meg!”, vagy hogy „gyerünk, ugorj!”

Most Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is megosztotta a gondolatait az ügyről a Facebookon. Azt írta:

Hiszem, hogy Budapest szolidáris város. Hiszem, hogy az itt élők többsége képes szívén viseli a mások problémáit is. Hiszem, hogy az, ami a Margit hídon történt, egyedi eset. De ilyen soha nem történhet meg. Egyszer sem! Az arra haladók beszólásai akár egy emberi életbe is kerülhettek volna. Addig vagyunk emberek, ameddig emberségesek tudunk maradni.

Arra kért minden budapestit, hogy „ha bajban lévő embert lát, ne rontson a sorsán, ne sodorja veszélybe az életét, hanem próbáljon segíteni rajta, segítséget hívni”.

Amikor meglátta az érkező rendőröket a fiú, csak annyit mondott nekik, hogy „Lőjetek le!” A rendőrök azonban inkább segítettek neki. Koszó Attila rendőrjárőr elmondta: nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a fiú figyelmét, így oda tudott lopakodni. Ketten megfogták kétoldalt a vállát, majd a közben megérkezett V. kerületi kollégával be is tudták húzni a fiatalt a híd széléről.

 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#öngyilkosság#kísérlet#margit híd#autósok#karácsony gergely#facebook

Címlapról ajánljuk