Belföld

Orbán Viktor kihirdette a siker 12 pontját

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 10:35

A CPAC vezérszónoka volt a miniszterelnök, aki azt is elmondta, mi a magyar csodafegyver.

Első európai helyszínként Magyarország ad otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) nevű konferenciának csütörtökön és pénteken. A rendezvény házigazdája az a kormányközeli Alapjogokért Központ, amely idén 2 milliárd forint közpénzből működhet.

Az esemény kezdetén a magyar himnuszt a Fidesz mellett nyíltan elköteleződő Tóth Gabi énekelte el.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 Ezután következett az amerikai himnusz, amit Vastag Csaba adott elő.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Tucker Carlson amerikai televíziós videóüzenetében úgy fogalmazott: Magyarország jó példa, szabad, tisztességes ország, amely óvja a családokat, a népét, természeti kincseit. Megígérte: visszatér Magyarországra.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az eseményen főszónokként mondott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta: egy hónapja nyerték meg a választásokat, néhány napja alakíthatta meg keresztény-konzervatív kormányát. A magyarok joggal érezhetik úgy, hogy a szavaik mögött van fedezet, tette hozzá. 

A miniszterelnök szerint nagy utat tettek meg: a '80-as években az egykori keleti-blokkban a szamizdatokból értesültek arról, hogy mi történik Amerikában. Figyelték Amerikát, irigyelték a szabadságot, Reagan elnököt karizmájáért. Magyarországnak ekkor szürke öltönyös kommunista funkcionáriusok jutottak, akiket a Csernobil című sorozat szereplőihez hasonlított. Orbán Viktor ígérete szerint beszédében arra ad választ, hogyan győzték le először a kommunisták rendszerét, majd a liberálisokat, és legutóbb a nemzetközi liberális baloldal csapatait.

A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk

– fogalmazott. A miniszterelnök úgy látja: még mindig meg kell küzdeni a progresszív-liberálisok közéleti dominanciával, konzervatívként úgy kellett érezniük magukat, mint Stingnek a dalában (legal alien).

Magyarországon kísérletezték ki a progresszív liberálisok elleni gyógymódot, amely szabadon felhasználható. Tizenkét pontban foglalta össze sikerük titkát:

  1. A saját szabályaink szerint kell játszani. Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat. Az sem tántoríthat el minket, ha bajkeverőnek neveznek minket. Aki az ellenfél szabályai szerint játszik, az veszíteni fog.
  2. Nemzeti konzervativizmus a politikában. Az egyházból és a családokból épül fel a nemzet, ezért őket kell támogatni. 
  3. Nemzeti érdek a külpolitikában.
  4. Legyen médiánk. A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudjuk bemutatni, ha van médiánk, amely bemutatja, fogalmazott a miniszterelnök. 
  5. Leplezd le az ellenfeleid szándékát. Tabudöntögetőnek is kell lenni. Magyarországon ők ezt úgy csinálják, hogy még ma napvilágra hozzák, mire készül a baloldal holnap. Példaként a gyerekvédelminek nevezett népszavazást említette. 
  6. Csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választópolgárok többségének hasznos. Az emberek nem gazdasági elméleteket, hanem munkát akarnak, előre szeretnének jutni az életben, jobb életet a gyermekeiknek. 
  7. Ne szorulj ki a szélére! A szélsőséges nézetekre, összeesküvés-elméletekre, utópiákra céloz. Ezek a választók nagyobb részét eltántorítják.
  8. Minden nap olvassuk! A bonyolult dogok megértésére és átadására eddig még nem találtak fel jobb eszközt, a világ pedig egyre bonyolultabbá válik. Minden héten kijelöl egy napot a miniszterelnök, amikor csak olvas. 
  9. Legyen hited! Ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, akkor úgy van vele, hogy bármit megtehet, amit hatalmában áll, magyarázta a miniszterelnök. 
  10.  Keress barátokat! Ellenségeik egységesek,a konzervatívok azonban képesek a legkisebb ügyeken is összeveszni, mert bennük van szellemi igényesség, fontosak számukra a nüanszok is, véli a miniszterelnök. 
  11.  Építsd közösségeket! Minél magányosabbak az emberek, annál többen mennek a liberálisokhoz, húzta alá Orbán Viktor.
  12.  Építs intézményeket! A sikeres politikához intézetekre és intézményekre van szükség, olyanokra, amelyek a politika felől értelmezhetőek. A politikusok jönnek-mennek, de ezek az intézmények maradnak. 

Amerikának a Washingtonnal, Magyarországnak Brüsszellel van dolga, ezek ugyanolyan arctalan emberek, akik el akarják törölni a nyugati életformát. Fel kell vennünk a harcot és ebben csak együtt és szervezetten lehetünk sikeresek, magyarázta a kormányfő. Hozzátette: nagy megmérettetés előtt állunk, 2024 sorsdöntő lesz. Két évünk van, hogy felkészüljünk, a magyar fegyver az, hogy nincs csodafegyver, csak meló van, csinálni kell, good luck, zárta beszédét a miniszterelnök. 


Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Belföld#alapjogokért központ#cpac#orbán viktor#tucker carlson

Címlapról ajánljuk