Belföld

Lázár János nem gondolja, hogy ő lenne a patás ördög

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 15:15

Miniszterként utolérné Ausztriát és felzárkóztatná a vidéket.

Most van itt a lehetőség, hogy végre felzárkózzunk, utolérjük Ausztriát

– mondta Lázár János, az építési és beruházási miniszteri tisztség várományosa csütörtöki meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt.

A Telex beszámolója szerint a politikus megemlítette, hogy Ausztria felől érkezve az első épület, ami Hegyeshalomnál látszik, egy romos volt határőrség, a cél pedig, hogy tíz év múlva ne lehessen ilyenekkel találkozni, észre se lehessen venni, hogy átértünk a határon.

Azon fogok dolgozni, hogy az országban mindent magyar építészek tervezzenek, és mindent magyar építőipari cégek építsenek, mert engem Orbán Viktor egy magyar világ építésére kért fel

– mondta a miniszter. Arról is beszélt, hogy szerinte a sajtó képviselői mindent elkövettek, hogy őt „patás ördögként” tüntessék fel a budapestiek szemében, azt a látszatot keltve, hogy jönni fog egy kamionnal, felszedi a köveket az Andrássy úton és elviszi egy csongrádi faluba. Azt állította, hogy ezzel szemben ő a budapestiek nagy híve: „nem a főváros fog kevesebbet kapni, hanem a vidék az eddigieknél többet”. Szeretné például, ha a vidék felzárkózna várható élettartamban Budapesthez.

Célként tűzte ki a hatékonyság és a kiszámíthatóság növelését, az állami beruházások rendszerének átalakítását, az átláthatóságot. Azt mondta, szeretné elérni, hogy ne lehessenek összefonódások az állami beruházások során a tervező és a kivitelező között.

Nyitókép (archív): MTI/Kovács Attila

#Belföld#lázár jános#meghallgatás#kormányalakítás

Címlapról ajánljuk