Belföld

Először szólalt meg Szilágyi György barátnője, akivel állítása szerint erőszakoskodtak egy jobbikos bulin

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 17:45

Azt mondta, hogy a támadás feldolgozhatatlan számára.

Először szólalt meg a Blikknek az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György volt Jobbik-alelnök élettársa, akit állítása szerint a szabolcsi pártszervezet decemberi pártrendezvényén 

többen egy szobába csaltak, bezárták az ajtót, majd az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. 

A lap cikke szerint a 24 éves nő választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahol a párt szabolcsi vezetői, a felső pártvezetés tagjai is hivatalosan voltak.

Párját, az akkor még alelnöki tisztséget betöltő Szilágyi Györgyöt nem hívták meg. 

A nő elmondása szerint a bulin, miután becsalták egy szobába, és az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele, segítségért kiabált, hogy valaki észrevegye, mi történik. Végül Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke volt az, aki a kiáltozást hallva kimentette a szobából.

„Éppen tegnap beszéltünk arról, hogy talán érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. 

A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. 

Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni – mondta a nő a Blikknek. 

A fiatal nő számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna: a Fidesz képviselői.

„Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. 

Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni” 

– írta Anita abban a köszönőlevélben, amelyet Szilágyi György Facebook-oldalán keresztül hozott nyilvánosságra. 

Anita egyébként egy 4 éves kislány édesanyja is – írta a Blikk.

Jakab Péter, a párt elnöke a Magyar Hangnak adott interjúban azt állította, hogy a nő mosolyogva ment el a buliról

Nyitókép: Szilágyi György volt jobbikos képviselő – Fotó: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#szilágyi györgy#jobbik#jakab péter

Címlapról ajánljuk