Belföld

A csepeli fideszes alpolgármester Németh Szilárdról: 2014 előtt még tudta, hogy a közpénz nem az övé

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 21:09

A kormánypárti kerületvezetés szerint a Fidesz alelnöke szóba sem áll velük. Ábel Attila alpolgármester szerint valami nagyon megváltozott Németh Szilárdban.

Vissza kellene térned a földre, a csepeliek közé

– írta hétfőn Csepel fideszes alpolgármestere Németh Szilárdnak a Facebookon.

Ábel Attila azt vetette a Fidesz alelnökének szemére, hogy birkózóalapítványa 2,4 milliárd forint közpénzt kapott a Kis-Duna-parti birkózócsarnok megépítésére, amit az önkormányzat is támogatott, de abból lényegében kizárta a csepelieket. Az alpolgármester szerint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) létesítménye egy emelettel magasabb lett az ígértnél, így túl naggyá vált a környezetében, a csepeli birkózók nem tudják fizetni a használat költségeit, és kordont is vontak az épület köré, ami miatt a tízmillió forintért épült fitneszparkot nem tudták használni a csepeliek.

A csepeli alpolgármester arról is beszámol, hogy tavaly júniusban kimentek lebontani a kordont, eközben pedig rendőrt hívtak az alpolgármesterre. Szerinte erre csak egy ember adhatott utasítást. 

Azt is állítja, hogy Németh Szilárd azt mondta a birkózócsarnokra kapott támogatásról, hogy azt a pénzt ő szerezte, a létesítményt ő építette, és az az övé. 

Ábel Attila szerint a kordon végleg elszakította Csepeltől Németh Szilárdot.

Ábel Attila a 444-nek azt mondta, hogy az elmúlt három évben a kerületvezetés folyamatosan kérte Németh Szilárdtól, hogy egyeztessenek a KIMBA és a csepeli fejlesztések ügyében. Szerinte Németh Szilárd alapítványa a Csepel SC-t is az önkormányzat megkerülésével vette meg. Arra a kérdésre, hogy milyen lehetőséget lát a konfliktus megoldására, a csepeli fideszes alpolgármester azt mondta:

Ha Németh Szilárd elfogadja az Alaptörvényt és a törvényeinket, nem lesz probléma. 2014 előtt még tudta, hogy a közpénz, közvagyon nem az övé. A megszólalásaiból is az látszik, hogy valami nagyon megváltozott benne.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#németh szilárd#csepel#birkózás

Címlapról ajánljuk