Belföld

Erős Antónia örökbe fogadott egy gyűrűsfarkú makit

rtl.hurtl.hu

2022. május 12. 13:11

Arra akarja felhívni a figyelmet, hogy nemcsak az emberek, hanem a főemlősök között is egyre több a cukorbeteg.

Nevelőszülő lett a népszerű híradós, Erős Antónia az általa létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány munkatársaival együtt fogadta örökbe Gizmót, a gyűrűsfarkú makit – közölte az alapítvány. Az erről szóló oklevelet Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője adta át.

Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Azért éppen Gizmóra esett a választás, mert a faj egyedei között vannak 2-es típusú cukorbetegek. A látogatók által kínált ropi, keménycukorka és a hasonló ételek az állatok betegségéhez vagy halálához is vezethetnek.

Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Erős Antónia ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a lakossági ingyenes szűrőkörútjaikon minden évben ellátogatnak a fővárosi állatkertbe, ahol megmérik a látogatók vércukorszintjét és vérnyomását. Ilyenkor mindig a gyűrűsfarkú makik és varik kifutója mellett állomásoznak, nem véletlenül.

A főemlősök közül több egyed is cukorbeteg lehet a látogatók felelőtlensége miatt. Mivel magam is nagy állatbarát vagyok, és egy olasz agár gazdája, régóta szerettem volna alapítványi csapatommal együtt örökbe fogadni egy állatot

– mondta Erős Antónia.

A látogatók által kínált ropi, keménycukorka és a hasonló ételek az állatok betegségéhez vagy halálához is vezethetnek. Vannak olyan fajok, mint például a gyűrűsfarkú makik, melyek hajlamosak a 2-es típusú cukorbetegségre, ezért időnként teszteljük a vércukorszintjüket. A táplálkozásukra is nagy gondot fordítunk egészségük megőrzése érdekében

– mondta az Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán.

Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Erős Antónia és csapata hamarosan újra meglátogatja Gizmót, mivel a május 29-i gyereknapon ismét lakossági szűréseket tart az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az állatkertben.

Nyitóvideó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

#Belföld#cukorbetegség#főemlős#gyűrűsfarkú maki#fővárosi állat- és növénykert

Címlapról ajánljuk