Belföld

Újságírót perelt, vesztett Bayer Zsolt felesége, a vérellátó vezetője

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 16:49

Bayerné dr. Matusovits Andrea azt is sérelmezte, hogy Bayernének nevezték a cikkben, ami arról szólt, hogy áron alul adják el multiknak a vérplazmát.

Felmentették azt az újságírót, akit Bayerné dr. Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, Bayer Zsolt publicista felesége perelt be rágalmazás miatt – írja a Telex.

2020 februárjában Bayerné titokban adta el a multiknak a vérplazmát címmel írt cikket Élő Anita a Válasz Online-on. Bayerné dr. Matusovits Andrea a cikk több állítását is sérelmezte, így azt, hogy „a piaci ár alatt szállítják el a plazmát”, „a történetnek már nincs magyar szereplője”, „nemcsak verseny nem volt, de közleményt sem adtak ki a nemzeti vérkészletet érintő hírről”.

A bíróság szerint az összes megállapítás ténnyel alátámasztott, 

és azt sem találták jogosnak, hogy Bayerné dr. Matusovits Andrea sérelmezte, hogy Bayernének nevezték a cikkben – ugyanis ez a neve.

A Telex szerint egyébként a cikk hatására az Országos Vérellátó Szolgálat mégis kiírt egy tendert a vérplazma értékesítésére, így az eredetinél magasabb árat értek el végül.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#bayerné dr. matusovits andrea#rágalmazás#országos vérellátó szolgálat#vérplazma#per

Címlapról ajánljuk