Belföld

Huth Gergely: A PestiSrácok.hu működése is veszélybe került

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 13:55

A lap főszerkesztője azt írta, reméli kapnak megfelelő ajánlatot a folytatáshoz.

„A Pesti TV tulajdonosai, azaz Vaszily Úr (Vaszily Miklós – a szerk.) és Mészáros Úr (Mészáros Lőrinc – a szerk.) cégei az alacsony reklámbevétel miatt nem kívánják tovább finanszírozni a Pesti TV működését. Mint üzletembereknek, ehhez minden joguk megvan. Mivel integrált szerkesztőséget működtettünk, 

jelen formában a PestiSrácok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált.

– írta egy Facebook kommentre válaszolva Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője és a július 1-től megszűnő Pesti TV programigazgatója, amit az Azonnali szemlézett.

Huth Gergely azt is megjegyezte: „Reméljük, kapunk megfelelő ajánlatot a folytatáshoz, a tárgyalások sikeréhez nézőink és olvasóink most is özönlő, jóleső kiállása sokat hozzá tehet”.

Ez a komment egyébként arra posztjára érkezett, amelyben azt írta: „Régi mondásom volt, hogy a magyarok nem értenek a sörfőzéshez és a sajtkékszítéshez, a Fidesz pedig nem ért a médiához. Azóta annyi történt, hogy mi magyarok egész jól megtanultunk sört és sajtot készíteni…”

A pestisracok.hu impresszuma szerint 26 újságíró dolgozik a lapnál.

Mint hétfőn megírtuk, folytatódik a hetek óta folyó költségracionalizálás a kormányközeli sajtóban, ennek részeként két hónap múlva megszűnik a Pesti TV.

Nyitókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének 2021. augusztus 27-én – Fotó: Kovács Attila/MTI

#Belföld#pesti srácok#huth gergely#vaszily miklós#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk