Belföld

Deutsch Tamás szerint Brüsszel tönkretenné Magyarországot

rtl.hurtl.hu

2022. május 6. 17:20

De vajon hozzátette, hogy „ennyi”?

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője szerint „a Brüsszel által javasolt embargó, az orosz olajszállítás leállítása tönkretenné Magyarországot, ezért nyilvánvalóan nemet kell rá mondani”, írja az MTI.

A politikus szerint az olajembargó azonnal 700 forintos benzinhez és 800 forintos gázolajhoz vezetne, emellett súlyos áremelkedést, áruhiányt, munkanélküliséget és gazdasági visszaesést okozna.

Szerinte „a harc, amit most folytatunk, a magyar rezsicsökkentés megvédéséért folytatott harc”.  

Kifogásolta, hogy az EU előzetes egyeztetés nélkül, a márciusi versailles-i konszenzust felrúgva tett javaslatot a teljes körű olajembargóra, és megismételte Orbán Viktor miniszterelnök kijelentését, mely szerint a javaslat „felér egy a magyar gazdaságra ledobott atombombával”.

Deutsch Tamás arra kérte a baloldalt, hogy a „mostani helyzetben ne Brüsszel, hanem végre a magyar emberek oldalára álljanak, és utasítsák el a katasztrofális brüsszeli javaslatot”.

Az RTL Híradó korábban arról tudósított: Megszavazták a fideszes EP-képviselők az Ukrajnába tartó uniós fegyverszállítmányokat, a teljes gáz- és olajembargót és a Paks2 leállítását követelő európai parlamenti határozatot. Orbán Viktor a kampányban végig azt hangsúlyozta: ez a vörös vonal, ezeket biztosan nem támogatják sohasem. A DK úgy véli: Orbán Viktor és a Fidesz hazudott. Deutsch Tamás szerint ez csak javaslat, a kormány nem támogat majd ilyen javaslatokkal az uniós csúcson.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#deutsch tamás#brüsszel#orosz#olaj#embargó#vétó#eu

Címlapról ajánljuk