belföld

Schmidt Mária megfontolná az általános hadkötelezettség bevezetését, szerinte a háborút az USA vívja Oroszországgal

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 19:41

A Terror Háza igazgatója több témakörben is kifejtette véleményét. Néhány putyinista összeesküvés-elmélet is becsúszott.

„A Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme óriási siker és öröm, ám egyben nagy felelősség is. 

Különösen, hogy nehezített pályán kell folytatni a kormányzást

– indítja a Pesti Srácokon megjelent írását Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója.

Szerinte a magyar választók nagy része egyetért azzal, hogy a kormány politikájának központjában a gyermekek védelme áll – holott a gyermekvédelmi népszavazás érvénytelen lett április 3-án.

Schmidt szerint az ellenzék üzenete egy „szűk fővárosi buborékon” kívül senkit sem érdekelt, és puccsal, felforgatással fenyegetőztek. Azt írja: az ötödik Orbán-kormány „bitang nehéz körülmények” között dolgozik majd, mert sok válságot kell kezelnie.

Azt a Putyin-párti összeesküvés-elméletet is elismétli, hogy a szomszédban zajló háborút „az USA vívja Oroszországgal az ukránokon keresztül”. Szerinte az amerikaiak Európát is hadviselő féllé akarják tenni, és le akarják törölni a térképről Oroszországot. Ahogy korábban írtunk róla, az amerikaikkal szemben az oroszoknak tényleg feltett szándékuk, hogy letöröljék a térképről Ukrajnát.

Schmidt szerint a szankcióknak nem az oroszok, hanem Európa az elsődleges kárvallottja.

Az Európai Unió vezetői visszakérdezés nélkül teljesítik „az amerikai héják” újabb és újabb követeléseit, amelyek súlyos megélhetési gondokat okoznak majd az európai polgároknak.

Arról is írtunk korábban, hogy elsősorban nem az európaiaknak, hanem az oroszoknak okoznak megélhetési gondokat az Oroszország elleni szankciók.

A lengyeleket, akiket történelmük során számos alkalommal megszállt Oroszország, Schmidt Mária „hisztérikus oroszelleneseknek” nevezi, és arról is beszél, hogy a magyar ellenzék mögött amerikai és „nyugati” döntéshozók állnak.

A Magyarország ellen indított jogállamisági eljárással kapcsolatban dániai deportációkat, olasz MI-fejlesztéseket említ, majd úgy folytatja:

Összefoglalva: nemzeti érdekeink védelmét a hatalmas amerikai birodalom és európai helytartói nem veszik jó néven.

Hozzáteszi: 

Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről nemzeti konzultációt kezdeményezni.) 

Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt, ott folyik a határainkon. Azaz: előre kell mennünk, nem hátra!”

Korábban az RTL Híradó arról számolt be, hogy a legnagyobb állami cégek vezetői sem keresnek annyit, mint Schmidt Mária. Pedig a kormány azt mondta a Terror Háza főigazgatójának havi öt és fél millió forintos fizetésére, hogy az versenyképes a hasonló összegekkel gazdálkodó cégek vezetőinek juttatásával.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#belföld#schmidt mária#összeesküvéselmélet#jogállam#orosz-ukrán háború#hadkötelezettség

Címlapról ajánljuk